Olasa 16.04.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Co myślicie o tym projekcie http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f017392e1f6c&intra=b84fc6f75f1b0259f09666005f0255bf&crc=434a59861e0cede428a76f754640dffe&intra=b84fc6f75f1b0259f09666005f0255bf jest to dom w bławatkach firmy Archon. Myślimy o domu dwupokoleniowym. Zamieszkać tam mielibyśmy z teściową (ona na dole my na górze.) Najbardziej nurtuje mnie kwestia mieszkania na poddaszu, jak takie rozwiązanie mogłoby się sprawdzić w życiu. Myślimy o ewentualnym podniesieniu ścianki kolanowej o 1 lub 1.5 pustaka, ale to i tak da tylko ok. 1 m. wysokości. Może wypowiedzą się osoby, które użytkują pomieszczenia na poddaszu, jak to widzą. Druga kwestia dotyczy okien dachowych jest ich bardzo dużo dlatego myśleliśmy o zrezygnowaniu z tych dachowych w pokojach nad garażem i ewentualne powiększenie już tych, które w tych pokojach są. Czekam na opinie i uwagii tego projektu dotyczące i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 16.04.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Czy napewno musi byc wszystkiego po dwa ?? Ja mam chyba podobna sytuacje tzn jest nas dwa (ja + zona - 28,27) w planach 2 szt mlodych + tesciowa ktora prawdopodobnie bedzie mieszkala z nami. My zostawiamy po prostu na dole jeden pokoj kolo 13-15 m dla niej i tyle w praktyce to pewnie i tak tylko ona bedzie urzedowac w kuchni bo my nie bedziemy mieli kiedy ... Ja bym sie obawial czy w Twoim projekcie nie okaze sie ze polowa chaty (jeden salon, jedna kuchnia) bedzie niewykorzystywana ... Oczywiscie to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 19.04.2004 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Raczej w rachubę wchodzi tylko wszystko po 2 gdyż nie chcę dzielić z teściową np. kuchni. To bardzo faja kobieta, dobrze się z nią dogaduje, ale zdecydowanie preferuje oddzielne mieszkanie i tak sam fakt wspólnego domu jest wyborem tylko ze względów czysto ekonomicznych (po prostu taniej). Poza tym teściowa będzie tam mieszkać ze swoim "nowym" mężem więc potrzebują sypialnię i jakiś dodatkowy pokój np. dla gości gdyż jej mąż jest obcokrajowcem i spodziewają się przyjazdów np.jego dzieci.Dzięki jednak za sugestie, czekam jednak na dalszą ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 19.04.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Olasa jestes pewna swojej decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 20.04.2004 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Na 100 % nie dlatego między innymi pytam forumowiczów co o tym sądzą bo sama nie jestem do końca przekonana o słuszności decyzji.Z drugiej strony co masz na myśli pytając o decyzję, ogólnie zamieszkanie z teściową czy też to mieszkanie na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.04.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Raczej to pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 21.04.2004 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 To troche mnie pocieszyłaś. Bo mnie bardziej martwi to mieszkanie na poddaszu, a z teściową łudzę się, że jeśli nawet będzie coś nie tak to zamknę się na tej facjatce i tyle, chociaż racjonalnie rzecz biorąc zdaję sobie sprawę, że może to być trudne. Tak poza tym nie jest taka straszna, a mam nadzieję, że przynajmniej dzieckiem jakby co się zajmie i w ogródku popracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 21.04.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Ja tez wybrałem - póki co wstępnie - projekt z Archona. Twój jest wyceniany na 314tys, moj na 270tys. Jak szacujesz koszty wg siebie, przekroczysz czy da sie zmieścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 23.04.2004 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Wstępnie myślę, że zdecydowanie uda mi się wybudować taniej, liczę tak na 200 tyś, chociaż z tego co mówią ludzie już budujący do tego co się wstępnie liczy trzeba dorzycić z 10,20%. Jednak u nas te koszty będą na pół gdyż w zasadzie będą to 2 mieszkania w prywatnym domu. Przeliczyliśmy, że takiego metrażu za ok. 100 tyś nie kupię, a tu dodatkowo jest kawałek ogródka przy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 27.04.2004 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ponowię prośbę do osób użytkujących poddasze, jak widzicie mieszkanie tylko na górze ze skosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 27.04.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Jezeli to dla teściowej to OK. Niezapomnij zbudować stromych i krętych schodów na to poddasze. Jak się kobitka narobi na działce to ją synek wniesie na górę i spokój będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.04.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Olasa mieszkam w skosach, ale nie wylacznie juz pare lat. Latem jest duszno, zima chlodno, a poza tym mam dosc skosow. Czy nie lepiej znalezc dom z osobnymi wejsciami ale kazde z Was bedzie miec kawalek dolu i kawalek gory? Sa takie projekty. Kup sobie Ładny Dom nr 5/2004 jest tam projekt domu z dwoma wejsciami i caly artykul na temat domow wielopokoleniowych. A poza tym sorry Olasa ze sie wtracam, ale sama mam juz dorosle dzieci, czy naprawde musicie razem budowac ten nieszczesny dom? czy chodzi o kase? czy tesciowa jest obloznie chora i wymaga Twojej opieki. czy nie lepiej wybudowac dom dwa razy mniejszy ale SWOJ? Jestem na tym punkcie uwrazliwiona, bo przechodzilam przez cos podobnego i nikomu nie zycze finalu sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 28.04.2004 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Dzięki za rady, Aleksandryta wiadomo, że jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, tak jest w naszym przypadku Jednak wezmę chyba pod uwagę Wasze rady, a już na pewno kupię ten Ładny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rene 78 23.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 czy ktoś budował bądź buduje dom według tego projektu proszę o kontakt i o opinnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rene 78 13.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Poszukuje kontaktu z osobami budującymi bądź mieszkającymi w domu według tego projektu z pracowni ARCHON+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 12.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 błagam o pomoc,stoję przed dylematem czy to ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 14.10.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Nikt nie buduje tego ładnego domku,prosimy o opinię.Zamierzamy zamieszkać wraz z rodzicami i ze względu na odrobinę prywatności dla nas i dla rodziców zastanawiamy się nad tym projektem. POMOCY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 24.10.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_b%C5%82awatkach/m3f017392e1f6c,1075 czy ktoś buduje,proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 29.10.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_b%C5%82awatkach/m3f017392e1f6c,1075 szukam bratnich duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 09.11.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 nasz dziennik budowy http://forum.muratordom.pl/w-blawatkach-gosi-i-zbyszka,t144597.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts