brodski 19.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witajcie, prosiłbym o radę w zakresie wyboru drzwi wejściowych do mieszkania w bloku.Celuję raczej w niższą strefę cenową i właściwie wybiorę coś z poniższego zestawu: 1) KMT EKO NOVA kmt.com.pl/eko-nova2) PORTA AGAT Plus http://www.porta.com.pl/agat_plus,p1,m41,s3.html Obie pozycje są w podobnych cenach - ok. 1500 wraz z montażem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Zapytaj jeszcze sprzedawcę o drzwi do mieszkania z firmy Verte (czyli de facto Porta). Rzuciłem tylko okiem na tą ich nowość a dopiero w poniedziałek bede w biurze by cos wiecej powiedziec.Agatow sprzedalem duzo. Bezproblemowe. Jeden minus - brak bolcy antywywazeniowych po stronie zawiasowej. Drugi - ościeżnica malowana a nie w kolorze skrzydla. KMT Eko Nova nie lubie - po prostu ulotka i warunki handlowe mnie nie przekonaly ) a i z wymiany drzwi w blokach tez sie praktycznie wycofalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brodski 21.01.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dzięki za info:) Wybiorę jednak chyba KMT. Rozumiem, że między tymi drzwiami nie ma większych różnic (bo 4 decybele to chyba nie jest zauważalna różnica w wyciszeniu?), które w jakikolwiek sposób ułatwiałyby wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 22.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Odnośnie decybeli: "obniżenie natężenia hałasu o 1 dB jest za ledwie słyszalne; obniżenie natężenia hałasu o 3 dB jest słyszalne; obniżenie natężenia hałasu o 10 dB o połowę zmniejsza odczucie hałasu" Także jakaś tam różnica jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brodski 22.01.2013 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Czyli tutaj jednak przeważa PORTA. Przy okazji zapytam - czy możecie polecić solidną firmę z Wrocławia, która kompleksowo zajmie się całą wymiana drzwi? Na celowniku mam drzwi.pl i impro - ale po krótkim przestudiowaniu informacji w necie znalazłem jedynie negatywne opinie - choć mam wrażenie, że to głównie czarny PR konkurencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Odszukaj użytkownika Robespierre - on jest z tamtych stron. Znajdzisz go najczęściej w dziale wnętrza, temat "Drzwi wewnętrzne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brodski 06.02.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A co powiecie o modelu drzwi BASTION firmy KR Center? Sprzedawca usilnie próbuje mi je sprzedać więc zapaliła mi się czerwona lampka. http://katalog.krcenter.pl/#/Katalog KR Center - 2012, edycja 2/8-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A czym uzasadnia ten wybór? Jakie konkretne właściwości?Nie znam tej firmy. A wg cennika wkładki Wilka są dość drogie. Więc albo chcą sobie na nich nadrobić rentowność albo dystrybutor ma duuuży rabat i w tym tkwi tajemnica jego zachęcania.. Ale to tylko moje gdybania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brodski 06.02.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Argumenty sprzedawcy wskazujące na przewagę względem Agat Plus:- lepsze wyciszenie, grubsze- futryna w okleinie takiej jak skrzydło drzwiowie,- krawędzie zaokrąglone (brak ryzyka zadarcia okleiny)- okleina łączona w niewidocznym miejscu- próg auluminiowy Nie mogę znaleźć informacji o posiadaniu przez ten produkt aprobaty technicznej, a Agaty taką informację posiadają - przy kompletnej papce informacyjnej ten argument powinien być dla totalnego laika najistotniejszy? Edit: znalazłem, że Bastion posiada jednak aprobatę techniczną.http://www.aprobaty.itb.pl/baza-aprobat-technicznych/doc_download/4964-at89752012.html A tutaj aprobata dla Agat Plus: http://www.salonydrzwi.pl/media/files/apropaty_techniczne/12at-15-4997-2008%20-%20Agat_Opal_27dB.pdf Edytowane 6 Lutego 2013 przez brodski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts