Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melanii wykańczanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fra, goshia kinkiety zakupione. Stanęło na jasnych bo mój tok myślenia był dokładnie taki jak napisała Fra. Ten żyrandol główny jest bardzo ozdobny a więc może lepoej źeby one juź takie kontrastowe nie były.

No cóź czy słusznie myślę to się okaże jak przyjdą. Wtedy wrzucę fotkę i najwyżej mi Goshia powie a nie mówiłam :p

Fra, goshia kinkiety zakupione. Stanęło na jasnych bo mój tok myślenia był dokładnie taki jak napisała Fra. Ten żyrandol główny jest bardzo ozdobny a więc może lepoej źeby one juź takie kontrastowe nie były.

No cóź czy słusznie myślę to się okaże jak przyjdą. Wtedy wrzucę fotkę i najwyżej mi Goshia powie a nie mówiłam :p

Na pewno będzie pięknie :yes: i koniecznie pochwal się fotką :)

A lustro cudne :) Co to za Pani Agnieszka?

Goshia Pani Agnieszka to......Pani Agnieszka:D. Sprzedaje te lustra w dobrej cenie a wyczaiła ją Venuska i u siebie na wątku namiar podała.

Fra na razie u mnie wewnątrz niewiele się zmienia a więc nie ma specjalnie co fotografować. Na osłodę wkleję tylko zdjęcia ze świezutko obsadzoną dziś skarpą.

image.jpg

image.jpg

Koza pięknie u Ciebie koło domku :yes: Powiem Ci, że mam identyczny układ skarpy i mam zamiar się zabrać za to w najbliższych tygodniach. Powiedz mi sami działaliście ? Co tam masz nasadzone za roślinki ? Ja nie mam pojęcia co i jak, a na ogrodnika już niestety brakło kasy. Jedna forumowiczka może się nade mną zlitować i mi coś doradzić, a ja ciągle nie mam zdjęć. Jutro planuję zrobić. Jak patrzę na Twoją skarpę, to sobie myślę, że to nie takie znowu trudne. A tak poza tym to jak się mieszka ? My jesteśmy cały czas teraz w domku, bo ostatnie dni wykańczania, za tydzień mamy zamiar już spać, ale jakoś mi się w ogóle nie wydaje, że to mój dom, że ja tam mam mieszkać :lol2: Choć bardzo chcę oczywiście to jakoś w to nie wierzę, :no:

Milena skarpę obsadzała dziewczyna która robiła nam projekt. Na roślinkach też się zbytnio nie znam a więc się nie zdecydowałam robić sama. Mieszka nam się super ale obserwuję znaczne zwolnienie postępów w pracach wewnątrz. Przedtem była motywacja że jeszcze trzeba coś tam i coś tam przed przeprowadzką zrobić a teraz chyba po prostu trochę odpoczywamy. Milena ale ja sobie nie przypominam żebym jakieś zdjęcia Twoich wnętrz widziała. Proszę mi tu szybciutko coś wkleić bo z ciekawości pęknę:popcorn:

Marjel ja bym najchętniej niczego na tę agrowłókninę nie dawała. Tak mi się pięknie ten czarny kolor z dachem komponuje:lol2:

Ostatecznie pewnie stanie na korze która docelowo zniknie pod roślinnoscią jak się rozkrzewi.

Żwir pewnie podoba mi się bardziej ale na takim spadku nierealne że mi się utrzyma. :no:

• 2 weeks później...

Koza super masz zrobiony ogród, jak ja już marzę o takim stanie koło domu. W domu będzie prawie wszystko, a obejście to ugór na razie. Na wakacjach mam się zamiar wziąć za to. Ładną masz trawę, siana, z rolki ? Jaki gatunek ? Ja musze na razie działać sama, a boję się bo się na tym nie znam. Wiem, że dziś w internecie można wszystko wyczytać, ale mi już sił brak na doszkalanie się ze wszystkich dziedzin.

Komplet tarasowy super, sama żałuję że już dużo wcześniej kupiłam inny. Nie chcesz się zamienić teściami ? :cool: Ja od swoich dostanę chyba kwiatka. :lol2:

Milena ogród robił mi się dosyć długo bo od jesieni. Wtedy zniwelowaliśmy teren i powstały obrzeża rabat. Teraz obsadzaliśmy wszystko roślinkami. Trawę mam sianą z nasion i niestety jeszcze z nią dużo pracy będzie. Część ziarenek przez te ulewy się wypłukało a więc są gołe placki i trzeba podosiewać no i pojawiły się też takie źdźbła tej wysokiej paskudnej trawy z którą nie wiem co zrobić żeby się jej pozbyć.

Drżę też o temat krecików bo nie pomyślałam o siatce a teraz to już za późno.

Teściami się nie zamienię:no: bo moi mi odpowiadają. Normalnie nie mam na co narzekać w tej kwestii.