Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melanii wykańczanie

Recommended Posts

Witaj,

Zaglądam do Ciebie i bardzo mi się podoba,moje klimaty,nie za bardzo mi czas pozwala na udzielanie się w Waszych pogaduchach,a szkoda,ale jak coś to zawsze staram się coś podrzucić,znalazłam tylko coś takiego może się przyda.http://www.dd-company.pl/sklep/index.php?p4532,krzeslo-eames-daw-epc-vitra:)

Edytowane przez JOLA440

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lampy i stół super :-) jako ze już zestaw pełen to czy ja moge mieć do Ciebie wielką prośbę:cool::cool: czy możesz cyknąc dla mnie przy jakiejś okazji fotki stołu rozłożonego . Chciał bym zobaczyc jak on sie wtedy prezentuje w Twoich wnętrzach, z lampami :-) Myśle o takim samym :-) Może akurat będziesz miala gości niebawem i przy okzji sie uda :D:D z góry bardz o bardzo dziekuję :hug:

przepis na aromatyczną, zdrową i pyszna zupę dyniową od Agawi ( ku pamięci zeby znowu nie przekopywać wątków)

ZUPA DYNIOWA

- cała włoszczyzna albo jak ktoś woli to 2 duże marchewki, mały por, 1/2 selera, pietruszka

- 3 średnie ziemniaki

- 1 duża cebula

- kawałek świeżego imbiru (ilość zależy od Waszych preferencji)

- puszka mleka kokosowego

- ok. 1kg dyni

- zioła- ja dodaję majeranek (może być świeży) i rozmaryn i koniecznie kurkuma (1 czubata łyżka)

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę i gotujemy do miękkości w 1/2 litra wody

Następnie wszystko miksujemy, dodajemy mleko kokosowe i doprawiamy do smaku.

Zupę posypuję jeszcze suszonymi pestkami z dyni i serwuję z grzankami czosnkowymi lub bagietką

Smacznego

Witam Koza79 podczytuje od dawna ale dopiero dynia mnie zmusiła do odezwania się. Masz piękny dom i piękne wnętrza.

A co do mężowskich zakupów na przecież przyniósł dynię. Ja się już nauczyłam że męża się po zakupy większe niż 3 pozycje nie wysyła a jak już to z dzieckiem które się lepiej zna co mama kupuje:lol2::lol2::lol2:

Hanka, Agatah :welcome:. Taka mała dyńka a dzięki niej mogę was oficjalnie przywitać u mnie.

Normalnie męża po zakupy wysyłam ale zawsze robię przed odprawę - następuje uroczyste odczytanie każdej pozycji na liście z instrukcją jaki kolor opakowania, jaka firma i gdzie leży w sklepie. Dzisiaj z pośpiechu odprawy nie było no to mam!

W salonie we wnęce za wypoczynkiem miało być wklejone na szarej ścianie coś takiego

Ale cena niestety nie do przełknięcia a więc poszukuję zamiennika.

Hello!!

Przywitam się grzecznie u Ciebie.

Cały weekend szukałam tego zdjęcia i znalazłam u Ciebie.Chodzi mi coś takiego po głowie,ostatnio widziałam to zrobione z płyty drewniannej więc może samemu da się zrobić np. z płyty kart.gipsowej.

Witaj mirakamis.:welcome:

Fajnie że wpadłaś. Na razie temat ściany został odłożony na później. Myślę że najpierw rozejrzę się za wypoczynkiem i stolikiem a potem zadecyduję ostatecznie co i jak.

Samodzielnie kombinować z wycinaniem w płycie k-g to chyba się nie podejmę bo żeby to miało wyglad to musi być idealnie zrobione a bez odpowiednich narzędzi to marne szanse.

Hej Koza..zaglądam , tylko czasu na pisanie brak .. no ale z powodu lamp (i dyni:lol2:) musiałam się odezwać:yes:

Coraz piękniej u Ciebie:yes::yes::yes: pozostaje wierną fanką Twojego domu ...

a dynia:cool:coż.. mąż zaoszczędził Ci pracy..zupy nie będzie:lol2: przy okazji zupa z dyni pycha jest:yes:

:hug:

Normalnie załamka!,

Jako że udało mi się w końcu dotrzeć do przepisu na dyniową wysłałam pana małża po zakupy. I co? Patrzcie jaką mi dynię przyniósł:bash:

[ATTACH=CONFIG]219929[/ATTACH]

No przecież nie napisałam na kartce jaka ma być średnica to po co dźwigać.

Absolutnie piękny blat!!! Czy sie nie mylę to Galaxy star????:cool:

fajna Kobieta witaj!,

Co do blatu to jest to multistone starlight black - podobne do star galaxy tylko drobinki ma w srebrnym kolorze. Bałam się trochę czarnego blatu ale ten jest rewelacyjny. Przez te elementy srebrnych opiłków gubią się wszelkie pyłki i okruchy więc nie jest tak ciężko jak przy czysto czarnym :)

koza79 masz piękny dom, gratulacje

sprowadziła mnie do ciebie łazienka na górze, bardzo mi się podoba, odnalazłam gdzie pisałaś jakie masz płytki, dobrze widzę że one są bardziej kremowe niż białe? Cena tych płytek jak dla mnie jest powalająca. Chciałam ci się spytać czy płytki Vivida Vivido Paradyża również pasowałyby do twojej łazienki i do tej drewnopodobnej podłogi? szukam jakiegoś zamiennika za płytki Porcelanosa, znajdę?

http://ceramika24h.pl/userfiles/image/paradyz_vivida02.jpg

Edytowane przez Niureczka