Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melanii wykańczanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Gosia, powoli kompletujemy co się da. Dzisiaj była akcja olejowania podłogi w salonie a więc wszystko wyniesione i totalny bałagan wszędzie. Jeszcze jutro montują garderobę przy sypialni i można będzie rozkładać ozdoby. Jestem zadowolona bo kupiłam dzisiaj dwie piękne bielutkie hortensje doniczkowe. Jak to człowiekowi niewiele do szczęścia trzeba ;)

Podłoga piękna, widać na zdjęciach jak lśni :) A ozdoby wyglądają przeuroczo :yes:

Odnośnie podłogi to mam do Ciebie pytanie, a bardziej chodzi o białe listwy podłogowe: jaki jest ich wymiar (wysokość i grubość)?

Hej Gosia!,

Listwy to Komfortex Spa model Lugano grubość to 1,8 cm a wysokość 9 cm.

Dzięki za info, u nas pojawił się problem z listwami i najpierw miały być o grubości 16mm, potem 18mm, a teraz chyba będą musiały być na 20mm żeby zamaskować dziury. Tylko nie wiem czy nie będą za grube? Ale u Ciebie wyglądają bardzo ładnie a to tylko 2mm mniej, więc może nie będzie tak źle :confused:

Garderoba jest super, tyle miejsca :) Zazdroszczę Ci, bo ja też chciałam mieć taką dużą przy sypialni, ale wtedy musielibyśmy zrezygnować z łazienki więc zostało jak w projekcie.

Koza życzę Ci WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH :hug:

:bye:

• 1 month później...

Hej Koza :) mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych listew przypodłogowych :) Tak jak mówiłaś one mają grubość 1,8cm a powiedz mi jaką grubość mają u Ciebie te opaski wokół drzwi, które wchodzą na ścianę. Tzn. chodzi mi o to, czy jak listwa dojeżdża do tej opaski to ona jest takiej samej grubości, czy może węższa albo szersza?

wklejam fotkę żeby zobrazować ;)

--------------------------------

EDIT: zabieram zdjęcie żeby nie śmieciło ;)

Edytowane przez goshia7

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) właśnie też sobie nie wyobrażam żeby listwy się nie licowały :) ale ostatnio rozmawiałam ze sprzedawcą drzwi i on twierdzi, że te opaski mają 12mm grubości a jeśli ja chcę listwy podłogowe 16mm to wychodzi na to, że będą wystawać 4mm :eek: więc teraz nie wiem czy wymiary tych opasek wokół drzwi zależą od producenta? Muszę się dobrze zorientować, żeby potem nie było za późno, bo węższe listwy podłogowe niż 16mm u nas nie wchodzą w grę :no:

Przez ostatnie dwa dni przesiedzialam murem na Twoim wątku Kózko. Trafiłam za wątkiem Oli, Majrelki, Hazelki.... JAk tam wszędzie pięknie.

A teraz z wypiekami na twarzy śledzilam jak postępowały prace wykończeniowe Twoich wnętrz. Pięknie u Ciebie. PO tym wszystkim, co u Ciebie zobaczyłam podostaje mi się przywitać co też czynię i pozdrowić Cię serdecznie. Sporo rzeczy u Ciebie zapewne będzie stanowić inspirację przy urządzaniu mojego domu... Dziękuję, że się swoimi wnętrzami podzieliłaś ze światem.

Pozdrawiam również pozostałe szczęśliwe posiadaczki pięknych wnętrz, ktore wymieniłam na początku, ale nie tylko...

Żałuję, że tak poźno się zaczęłam budować. Gdybym zaczęła wcześniej, byłabym z Wami, a tak...spoźniłam się ;(. Wy wszystkie się znacie, wzajemnie wspierałyście, pomagałyście sobie w podejmowaniu decyzji przy doborze przedmiotow, nawiązałyście przyjaźnie. Mnie pozostaje czerpać z Waszych doświadczeń.

p.s. Ola.U, moja mentorka wnętrz chyba swój wątek zlikwidowala. Bo jedyne tam ośmieliłam się wpisać kilka razu, ale teraz już nie mogę do niej wejść i pokazalo mi, że to mój pierwszy post :( Ale i tak jej bardzo dziękuję za to, że dzięki niej moje wnętrza mają szansę wyglądać pięknie...

Edytowane przez NewLife

• 2 months później...

Koza,

przepięknie, wszystko u Ciebie jest tak spójne, dopracowane!!!!!!!!!!

Przepiękne meble od Hazel, dekoracje, podłoga!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gdzie zamawiałaś rolety rzymskie? To jest taka przezroczysta tkanina, tak? Masz pod spodem może klasyczną roletę mini, by się odsłonić wieczorem od świata?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=278392&d=1410010847

pięknie!!

bosko :D

mam pytanie o dywan... skąd ci on? i jaki to kolor? (szary, srebrny?)

potrzebny mi beżowy albo taupe :cool:

podglądałam już wcześniej, bez ujawniania się.... przyznaję bez bicia ;) bo kuchnię z witrynką masz cudowną!!

zresztą cały dom urządziłaś pięknie, spójnie i ze smakiem....

gratuluję :)

a projekt ściany w salonie (tej ażurowej, powycinanej) za którą szumi morze jest po prostu genialny.... (podkradnę to zdjęcie do siebie, chyba, że kategorycznie zabronisz, to usunę)

Edytowane przez Catti

Witam się niedzielnie i już odpisuję tym co pytają :).

Sharlotka dziękuję za dobre słowo. Rolety zamawiałam u siebie w sklepie stacjonarnym. Są cieniutkie, z tego samego materiału co firany. Zaciemniających nie mam bo póki co nie mam też sąsiadów w pobliżu :).

Catti witaj!!. Miło mi że ktoś się inspiruje moimi pomysłami a więc korzystaj do woli.

Dywan o który pytasz zakupiony jest w Komforcie. Jego kolor to taki jaśniutki srebrny. Czy były taupe/ beżowe nie pamiętam. W każdym razie model to Amar Shaggy. Możesz zamówić żeby ściągnęli interesujący Cię egzemplarz i zdecydować czy bierzesz po oglądnięciu na żywo.

Teraz powoli zabieramy się za garderobę przy wejściu do domu.

A to moja inspiracja: