Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian swisspor fasada

grzeh2000

Recommended Posts

Witam,szykuje sie do zakupu styropianu na elewacje z racji informacji ze w styczniu materiał wg hurtownikow jest najtanszy.Znalazłem oferte styr. swisspor fasada plus w cenie 116,16 za m3.Cena b.dobra.Co mozecie powiedziec na temat tego materiału?,wiem ze deklarowany wsp.042.Z racji ze sam pracuje przy elewacjach(zagranica)wiec nie znam rodzimych produktow ale wiem tez ile zalezy od wykonanie a ile od materiału.Wg mnie szacuje sie to 70% wykonanie,30% materiał.Odnosi sie to tylko do wyklejenia styropianu.Moze nawet ta proporcja jest jeszcze bardziej po stronie jakosci wykonania.Prosze wypowiedzcie sie w tym temacie.Pzdr

Niestety okazało sie ze w tej cenie jest styropian uni a nie plus o wspołczynniku 045,nie wiem dlaczego firma polinvest z Mielca w aukcji podaje ze w cenie 116,16zł jest fasada plus a rzeczywiscie jest fasada uni o duzo gorszych parametrach.Chyba zdecyduje sie na termo organike silver.ps.dziwnym trafem zmieniono juz nazwy w aukcjach

• 1 month później...
Niestety okazało sie ze w tej cenie jest styropian uni a nie plus o wspołczynniku 045,nie wiem dlaczego firma polinvest z Mielca w aukcji podaje ze w cenie 116,16zł jest fasada plus a rzeczywiscie jest fasada uni o duzo gorszych parametrach.Chyba zdecyduje sie na termo organike silver.ps.dziwnym trafem zmieniono juz nazwy w aukcjach

to akurat b częsta praktyka na alledrogo - cena często jest w ogóle netto, po drugie bez dostawy (a minimum logistyczne to zazwyczaj 30 m3, a aż tyle to mało kto potrzebuje), po trzecie dotyczy właśnie jakiegoś innego materiału - po prostu sprzedawcy kreatywnie podchodzą do marketingu; oczywiście tłumaczą się błędem ludzkim, ale to zwykłe oszustwo i tyle