bulix 20.01.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witam W tym roku planujemy remont domu oraz zmianę sposobu ogrzewania.W tej chwili dom ogrzewany jest piecem węglowym jednak chcemy zainstalować piec gazowy oraz kominek (również do ogrzewania). Ponieważ jestem całkowicie zielony w tematach ogrzewania itp mam więc 3 podstawowe pytania:1.Do jakiego fachowca zwrócić się w sprawie zmiany sposobu ogrzewania?2. W chwili obecnej mamy 2 kominy jeden 'podpięty' do pieca węglowego i jeden nieaktywny podpięty do dawnego pieca gazowego. Chcemy mieć kominek w salonie którego ściana przylega do komina niegdyś od ogrzewania gazowego i pytanie czy można to zmieć aby tym kominem odprowadzać dym z kominka a tym drugim z pieca gazowego?3. Czy można naprzemiennie ogrzewać dom piecem gazowym i kominkiem? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 21.01.2013 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Przewód kominowy po dawnym kotle gazowym może nie nadawać się do podpięcia jakiegokolwiek kominka, nawet z uwagi na zbyt mały przekrój poprzeczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulix 23.01.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A do jakiego fachowca należy się zwrócić w celu oceniania czy dany komin się do tego nadaje czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.01.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Do dobrego kominiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 25.01.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam W tym roku planujemy remont domu oraz zmianę sposobu ogrzewania. W tej chwili dom ogrzewany jest piecem węglowym jednak chcemy zainstalować piec gazowy oraz kominek (również do ogrzewania). 3. Czy można naprzemiennie ogrzewać dom piecem gazowym i kominkiem? Z góry dziękuję za odpowiedzi Można ogrzewać piecem gazowym lub kominkiem, ja tak robię i sobie chwalę. Gdy mam czas to ogrzewam kominkiem i mam taniej. Gdy nie mam czasu to ogrzewam piecem gazowym i mam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts