żona m 23.02.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 gosiu super , ze jesteś. Czy robiłaś może takie pufy na drutach, bo ja nie szydełkowa jestem. Napisz o wypełnieniu, skąd sznurek etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 23.02.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Jestem porażona pięknem rzeczy, które tu prezentujecie,mugatko- śliczności wychodzą spod Twoich rąk,żono m - poduchy świetne, zwłaszcza te z sówkami mi się podobająa te pufy Gosi0066, no rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 23.02.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Gosia 0066 witam serdecznie :)koniecznie podziel się co i jak robisz żeby uzyskać TAAAAAAAAKI efekt .... to gorący temat ostatnio tutaj Tworzysz coś jeszcze ? fistaszek dziękuje za komplementa Edytowane 23 Lutego 2013 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia0066 23.02.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 żona m - Właśnie przymierzam się do zrobienia pufy na drutach. Tylko nie bardzo wiem jak ją zrobić, żeby pokrowiec był ściągany. Pufy szydełkowe są z dwóch części, więc wypranie pokrowca nie jest problemem. Muszę pokombinować. Wypełnione są granulatem styropianowym, przeznaczonym do puf. Sznurek kupiłam w hurtowni, która się likwidowała, zostały im tylko dwa kolory. Jak go wyrobię( a kupiłam jak szalona) to rozejrzę się gdzie można kupić. mugatka - Zrobiłam dywaniki. jeden na szydełku drugi na drutach. Na drutach lepiej wygląda. Szydełkowy też dosyć sobie, ale muszę jeszcze dopracować technikę, bo każde okrążenie zakańczałam oczkiem ścisłym i na całości to widać. Chyba go spruję i zrobię na ślimaka. Planów mam dużo. Ładnie wyglądają pojemniki ze sznurka, i podkładki prostokątne na stół, nie mam fotek, bo koszyk i podkładki poszły w świat. Jakoś ich nie obcykałam. Jak zrobię następne to pokażę. A teraz dziergam poszewkę na poduchę ale z poliestrowego sznurka, jak zrobię to też pokażę. Dużo rzeczy można robić ze sznurka, ponoć będzie jeszcze długo na fali. Tak wyczytałam. Fotki dywaników. Otoczenie nie za ładne, bo mieszkanie przed remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_stroz 23.02.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Dzisiaj zszyta. Cienki mohair z maleńkim włoskiem, zrobiona na cieniutkich drutach, w realu wygląda cudownie. http://images49.fotosik.pl/1807/ad62631144f9ed91med.jpg http://images50.fotosik.pl/1861/c3e5ea1781211a04med.jpg na druty poszła zieleń, następna beż jak latte. No to ile za takie 4 czarne sobie liczysz:):)Jest śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 mniej niż jedna w HK Living:yes: cenę podam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 23.02.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 jejuuu piękne te poduchy robicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 23.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Gosia mogę Cię podpytać? Piszesz, ze pokrowiec pufy można wyprać, więc najpierw szyjesz worek na granulat w kształcie pufy i dopiero robisz pokrowiec? A możesz wyjasnić swierdzenie, że składa się z dwóch części? Gdzie jest łączenie? Ile sznurka poszło Ci na dywanik? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_stroz 23.02.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Gosia a ty zrobiłabyś taką pufę?Z jakiego sznurka ty to robisz? Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 23.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ja tez zapytam o cenę takiej pufy... Sliczności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Gosia a gdyby tak zrobić na 5 drutach jak skarpetki ? u góry i u dołu zrzucać oczka jak przy robieniu czapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia0066 23.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 jjana - Najpierw szyję pufę wewnętrzną i wypełniam granulatem. Robiąc pokrowiec przy prawie każdym okrążeniu przymierzam do pufy. Wierzch i boki są z jednej części a spód z drugiej. Najlepiej to widać na zdjęciu. Na dywan okrągły poszło 1100m(średnica 1,5m)sznurka, a na prostokątny około 700m(80cm x 95cm). Sznurek powinien mieć wypełnienie w środku, nie spłaszcza się i sznurek zachowuje sprężystość. żona m - Nie pomyślałam o 5 drutach, bardziej myślałam o drutach na żyłce. Ale to chyba dobry pomysł, ładnie by się układało. Tylko jak ściągnąć taki pokrowiec do prania? A to jest ważne, żeby był ściągany. Coś pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 24.02.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Gosiu z nieba mi spadasz z tą wiedzą Czy Twoim zdaniem takie sznurki by się sprawdziły? A moze robiłaś coś ze zpagetii? http://ustefana.pl/Sznurek-8179-4-5-100m-I(3,5,1412).aspx http://ustefana.pl/Sznurek-bawelna-kolor-100m(3,5,1519).aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia0066 24.02.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 jjana - Zapytaj czy ma wypełnienie w środku, bo taki byłby najlepszy i żeby miał 5 lub 7mm. Do zpagetti też się przymierzam, ale to na przyszłość dopiero. Oglądałam, ciekawe jest zpagetti, ale sznurek jakoś bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.02.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Gosia jak równiutko, super to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.02.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 jjana - Najpierw szyję pufę wewnętrzną i wypełniam granulatem. Robiąc pokrowiec przy prawie każdym okrążeniu przymierzam do pufy. Wierzch i boki są z jednej części a spód z drugiej. Najlepiej to widać na zdjęciu. Na dywan okrągły poszło 1100m(średnica 1,5m)sznurka, a na prostokątny około 700m(80cm x 95cm). Sznurek powinien mieć wypełnienie w środku, nie spłaszcza się i sznurek zachowuje sprężystość. żona m - Nie pomyślałam o 5 drutach, bardziej myślałam o drutach na żyłce. Ale to chyba dobry pomysł, ładnie by się układało. Tylko jak ściągnąć taki pokrowiec do prania? A to jest ważne, żeby był ściągany. Coś pomyślę. Gosia, wszywasz zameczek do wyjmowania przy praniu czy też za każdym razem rozpruwasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 25.02.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam piszę tutaj bo widzę że są tu "złote rączki "które potrafią cuda zrobić. Mam pytanie czy ten granulat do używany do puf byłby dobry jako wypełniacz do poduch służących jako oparcie kanapy. Mam kanapę która jako oparcie ma trzy duże poduchy- wypełnione one są chyba pociętą gąbką- po dwóch latach użytkowania są bardzo wygniecione i niewiele pomaga im ciągłe poprawianie i strzepywanie. Czym wypełnić te poduchy aby miały ładny wygląd i nie były tak podatne na odkształcanie i gdzie to można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 25.02.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dziewczyny ale macie talent. żona m piękna poduszka. Też kiedyś próbowałam dziergać , ale jakoś zapału mi nie starczyło na nic poważniejszego. Moje DIY wypadają raczej bladziutko, przy tym co pokazujecie, ale mam ogromną przyjemność z tych moich robótek i przeróbek to też się chwalę. Ostatnio z resztek materiałów powstały poszewki na poduszki ale najwięcej frajdy mam z przemalowywania mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 25.02.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Tutaj ostatni nabytek, przed i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts