Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drop_Inn. Tak, to prototyp. Tak naprawdę nie jest idealnie równiutko, w ostatnim rzędzie trochę widać problem, ale najwyżej tam postawię fotel ;) Ogólnie jestem bardzo zadowolona z efektu i cieszę się, że dywan znalazł zwolenników na forum, bo znajomi i rodzina patrzą na mnie jak na wariata jak się nad nim rozpływam. Pierwotnie wzór miał być bardziej ambitny, ale stwierdziłam, że na początek zacznę od czegoś łatwiejszego

Ja miałam szablon z Leroy Merlin, musiałam te literki przykleić taśmą do drewna i malowałam małym pędzelkiem. W tym czasie jeszcze mąż szablon dociskał, więc czasami mazałam mu farbą po palcach, ale bez przyklejenia i dociskania szablonu wychodziło trochę nierówno (tzn. farba rozpływała się pod szablonem).

dzięi za info. :)

Mnie własnie o te rozlewajac się farbe chodzi.. bo jak artystycznie rozlana to i moze być ładnie, ale siebie o to nie podejrzeewam ;) a próbowałaś może korektorem ?? takim do długopisów szkolnych??

Mnie własnie o te rozlewajac się farbe chodzi.. bo jak artystycznie rozlana to i moze być ładnie, ale siebie o to nie podejrzeewam ;) a próbowałaś może korektorem ?? takim do długopisów szkolnych??

Jeśli użyjesz farb artystycznych lub dedykowanych szablonom, to nic się nie będzie rozlewać.

Są o wiele bardziej gęste.

Sprawdziłam i mam porównanie.

Ilona nie używała ze względu na swój stan i specyficzny zapach farb dla plastyków.

Polecam farby akrylowe do tkanin, są bardzo gęste choć pewnie drogo by wyszło, ale efekt jest przepiękny, gratuluję pomysłu.

Mugatko podaj mi maila na pm bo wczoraj obfociłam jak maluję oczy to Ci prześlę krok po kroku.

A to mój wczoraj uszyty królik, pisanka w lampce też wykonana przeze mnie z koralików

http://img542.imageshack.us/img542/2273/p1150416jpg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ze swojej strony dodam jeszcze technike nakładania - docisk tak jak pisała Ilonka to podstawa - pomoże na pewno klej w sprayu do szablonów. ale równie ważna jest ilość nakładanej farby - ja nakładam zawsze gabeczką ( może być nawet taki zwykły zmywaczek gąbkowy ) - nabierem troszkę, potem wycieram jeszcze nadmiar o papier/gazetę i dopiero prawie sucha gąbeczką wypełniam szablon. Zawsze można powtórzyć - a rozlane konktury wzoru ładne nigdy nie będą - tu nie ma mowy o celowym artystycznym rozlaniu ;)