Kamilcia 16.08.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 łaaaał cudo ! i jakim małym nakładem sił prawda, świetne - ale raczej małego nakładu sił tam nie ma - prędzej sporo pracy tylko kwotowo niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 19.08.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ba! jasne, że się podobają a ta komódka na zdjęciu w linku jest prześliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.08.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Mnie też się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.08.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 A ja wczoraj uszyłam podkładki pasujące w końcu do moich ulubionych filiżanek, na razie dwie mała i duża ale powstanie reszta do kompletu http://imageshack.us/a/img90/5636/jmhr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.08.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Diana podziwiam Cię za Twój zapał Ja latem nawet nie myślę o maszynie do szycia a Ty ciągle tworzysz cudeńka Muszę uszyć worek na kapcie do przedszkola dla córy a strasznie mi się nie chce odkopać maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 20.08.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Diana cudne!! aż żal coś na nich stawiać, żeby nie poplamić Powiedz mi jak te serduszka robisz? Wycinasz i naszywasz czy jakoś je obrabiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 20.08.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Pytanie do Pań malujących mebelki: jak pomalować na biało lampkę drewnianą wcześniej prawdopodobnie bejcowaną na ciemno?? Przed malowaniem delikatnie tylko zmatowiłam powierzchnię papierem ściernym i niestety po nałożeniu trzech warstw białej farby bejca przebija :( Zdarcie bejcy do "żywego" drewna raczej nie wchodzi w grę, gdyż wsiąkła ona w strukturę:( Tak mi się przynajmniej wydaje Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.08.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Diana cudne!! aż żal coś na nich stawiać, żeby nie poplamić Powiedz mi jak te serduszka robisz? Wycinasz i naszywasz czy jakoś je obrabiasz? wycinam i naszywam tylko obszywam takim ścisłym zygzakiem, a pod spód najlepiej dać flizeline albo filc bo inaczej może się pomarszczyć. Na moim blogu masz więcej zdjęć będzie z pewnością jakieś bliższe to łatwiej Ci będzie zobaczyc, a jak nie to najwyżej zrobię Ci foto i prześlę, jest to akurat bardzo łatwe do zrobienia. A tak ogólnie to bardzo dziękuję Ja właśnie uszyłam żyrafę i słonia rozmiarów znacznych na urodziny dla mojej córci bo są za tydzień dumne drugie a jakoś ostatnio z maszyna mi się dobrze współpracuje. No i weszłam we współprace z pobliską kwiaciarnią i szyję też dla nich wiec troszkę musiałam nocami poszyć by było w czym wybierać. Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez diana_teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 20.08.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzięki Ci dobra kobieto to już wszystko wiem A co do zarwanych nocek i współpracy z kwiaciarnią to znam to aż za dobrze Ale dobrze, że ludziom podoba się to co robimy i chcą to mieć u siebie, to daje sił do zarywania kolejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.08.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dziewczyny podziwiam od początku wątku piękne rzeczy robicie, ja na drutach nie potrafię i nie wiem czy kiedykolwiek się nauczę zachwyciły mnie zarówno lalki baletnice, króliczki, poduchy szydełkowe i doniczki od Kamilci Ja szyję sowy, głównie dla dzieci http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/P5147604_d_zpsf72f7c0b.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/P5147606_d_zps7cc0e3b4.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/P4277527_d_zpsc03fdfe0.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/P4287565_900_zps34fe7914.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.08.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dodatkowo w ostatni weekend samodzielnie zrobiliśmy blat do konsoli na holl: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/P8188610_d_zpsa1e609e6.jpg Kupiliśmy w Leroy surową deskę 2 m długości 40 cm szerokości, grubość 18 mm. Zanieśliśmy na ich dział Stolarnia i mieliśmy przycięte dwa kawałki każdy na 95 cm długości. Od spodu zostały skręcone, lekko wyszlifowane i pomalowane sadolinem, w sumie 3 warstwy. Po wyschnięciu każdej lekka rzeźba papierkiem ściernym. Aktualnie kompletuję w myślach rzeczy potrzebne do samodzielnego wykonania ławeczki tapicerowanej Macie doświadczenie? zwłaszcza jeżeli mówimy o stelażu do niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.08.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Venus sowy urocze no ale konsola to już mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.08.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Diana bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 22.08.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czarno-zielona sówka jest urocza Jeśli o ławeczkę chodzi, to mogę podzielić się moją wiedzą, którą zebrałam, planując wykonanie tapicerowanego zagłówka, dotyczącą gąbki/pianki tapicerskiej. Otóż liczy się nie tylko grubość, ale i gęstość. Określa się ją jako TXX, gdzie XX oznacza, ile kg waży m.kw. takiej gąbki. I jako siedzisko, powinnaś mies piankę T35 (25 raczej nadaje się na oparcia). Odnośnie stelażu - nie wiem, jakie chciałabyś nogi, ale np. toczone widuję często na allegro wymiar stolikowy to ok. 60 PLN/noga, ławkowe pewnie mniej. Zazwyczaj można sobie zamówić dowolne po ugadaniu się z wykonawcą. Do tego jakaś rama boczna okalająca tę piankę (niekoniecznie na całej wysokości), pod pianką - nie wiem... chyba nie lita decha, raczej też jakaś ramka i pasy mocujące do tego... http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/2010/11/tapicerowanie.html - może być pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 22.08.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czarno-zielona sówka jest urocza Jeśli o ławeczkę chodzi, to mogę podzielić się moją wiedzą, którą zebrałam, planując wykonanie tapicerowanego zagłówka, dotyczącą gąbki/pianki tapicerskiej. Otóż liczy się nie tylko grubość, ale i gęstość. Określa się ją jako TXX, gdzie XX oznacza, ile kg waży m.kw. takiej gąbki. I jako siedzisko, powinnaś mies piankę T35 (25 raczej nadaje się na oparcia). Odnośnie stelażu - nie wiem, jakie chciałabyś nogi, ale np. toczone widuję często na allegro wymiar stolikowy to ok. 60 PLN/noga, ławkowe pewnie mniej. Zazwyczaj można sobie zamówić dowolne po ugadaniu się z wykonawcą. Do tego jakaś rama boczna okalająca tę piankę (niekoniecznie na całej wysokości), pod pianką - nie wiem... chyba nie lita decha, raczej też jakaś ramka i pasy mocujące do tego... http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/2010/11/tapicerowanie.html - może być pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.08.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Panno Zet bardzo dziękuję Jestem bliżej jak dalej, myślę o siedzisku z półki Lack IKEA (odpowiednio gruba na wkręty), na ebay znalazłam odpowiednie nóżki 120 zł za 4 szt , boki chyba z płyty osb + te pasy...muszę o nich poczytać. Na to gąbka, otulina, tkanina i wykończenie z gwoździami tapicerskimi Czarno-zieloną też lubiłam najbardziej Pora uszyć kolejną turę bo te się rozeszły. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 wczoraj próbnie przed ławką zrobiłam legowisko dla kota http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/P8238644mniejszy_zpsae3eb282.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 23.08.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Kot zapewne kontent Jeszcze mi przyszło do głowy, że zamiast pasów można zrobić taki stelaż z cienkich listewek (jak pod materac). Bez problemów z naciąganiem, a gąbka nadal może oddychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Panno Z. nie będę robić pasów ani listewek zrobię stelaż + blat góra i dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.08.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) może mój sposób coś też podpowie: ja jak robiłam siedzisko do stołka to do płyty ze sklejki przyciśnięta była gąbka i przytapicerowane zszywkami wszystko tu wstępny pokrowiec na to poszła skóra zrobiona dokładnie w ten sam sposób gotowe można zobaczyć w moim wątku jak już będę robić ławeczkę do siebie - to dokładnie tak samo zamierzam z niecierpliwością czekam na gotową ławeczkę Venuski Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts