Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
mugatka - fantastyczna robota! Kuchnia wygląda pięknie :)

dokładnie - to 100 a nawet 1000% DIY :)

dorzucę swoją metamorfozę szafki łazienkowej

http://3.bp.blogspot.com/-LhgalFXYrts/UxM7_WESWcI/AAAAAAAAGmE/vWf5WfFUWXo/s1600/szafka%C5%82azienkowa.jpg]

i "przed"

http://1.bp.blogspot.com/-UZcfSeEVKFI/UxM8ffF7nBI/AAAAAAAAGmY/SttYsS0R53U/s1600/szafkalazienkowaprzed.jpg

• 2 weeks później...

No dobra, to i moja kolej:

1. Przerobione krzesło:

DSC03094.jpg

2. Wymienione uchwyty w starej komodzie. Wzbraniałam się przed zmianą koloru bo to pamiątka rodzinna ale już mi przeszły sentymenty i kolor również ulegnie zmianie. Wydaje mi się jednak, że już sama zmiana uchwytów dała komodzie fajny look. :-)

Przed:

DSC02703.jpg

Po:

DSC02705.jpg

Gałeczki były w pięknej cenie- po 2,90zł. :-)

Da się. Bardzo polecam farby Annie Slona. Są to właśnie farby do mebli. Nic nie trzeba skrobac ani scierac. Można malować w zasadzie po wszystkich powierzchniach. Są łatwe w użyciu i szybko schną. Jedyny minus to cena i słaba dostępność w PL. Ale warto spróbować. Szczególnie polecam początkującym w zabawie z meblami.

Piąty raz piszę to samo i tracę cierpliwość ... gdy napiszę wiadomość i próbuję wysłać strona się zawiesza i D_____PA :sick:

Niureczka maluj czym chcesz :) ja malowałam farbą akrylową i ftalową ... ftalowa śmierdzi ale wg mnie jest trwalsza ...

malowałam nobilesem i duluxem i to mogę polecić... Dekoral wg mnie jest za rzadki ...

Odtłuść meble benzyną ekstrakcyjną i szalej z pędzlem :) i pokazuj efekty ...

moooi przestań słodzić i wrzucaj swoje dzieła :)

Edytowane przez mugatka