Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

Witam :)

to nieśmiało pokażę stare drzwi po oczyszczeniu i zawoskowaniu. To mój pierwszy raz, więc idealnie na pewno nie jest, ale i tak jestem dumna z siebie i warto było poświęcić te wszystkie godziny na oczyszczaniu z farby i szlifowaniu. Tak wyglądały po opaleniu z farby

20140816328 (768x1024).jpg20140816332 (768x1024).jpg

w trakcie szlifowania

20140816330 (768x1024).jpg20140816331 (768x1024).jpg

woskowanie

DSC00021 (768x1024).jpg

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Romano, piękne drzwi.

Romana piękne drzwi - warto byłoby popracować :)

Dzięki dziewczyny :) Kolejne 3 komplety czekają na doszlifowanie i zawoskowanie, bo już są wyczyszczone z farby, ale teraz już wiem, że warto, bo do tej pory nie byłam pewna jaki wyjdzie efekt końcowy.

:)

Chciałam Was zainspirować - wczoraj zrobiłam sobie szydełko z drążka drewnianego. Pracy na max 30 minut. Tu LINK do postu z fotkami.

Jednak zrobienie pufy, to już niestety inna bajka. Może powinnam spróbować zrobić ją na drutach... ale na drutach nie lubię, kocham na szydełku. Może któraś z Was doradzi mi ścieg? Wymyśliłam, że górę i dół zrobię z wyciętych ze skóry okrągłych placków a boki będą na szydełku zrobione ale chyba mi nie idzie. Ciągle pruję. Raz za luźno, raz za ścisło kiedy indziej wzór brzydki wychodzi. Pomyślałam, że będę robiła jak sweter rząd prawych i powrót ale to było zgubne. Miałam jedną próbę, że tak kombinowałam, że zrobiłam grubego bata wymodziłam - jakbym dookoła prętu robiła :D

Aż poszłam w google pobuszować i wiecie co? Chyba nie będę się przejmować, bo ładnie wychodzi z szydełka... Co więcej - fajne są też prostokątne!. Znaczy, ze tę zrobię jak zaczęłam a następną coś innego... Właściwie nie widzę sensu już pisania tego postu ale może kogoś zainspiruje moje szydełko... ech

Witajcie,

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zrobieniem do sypialni łozka z europalet. Czy ktoś z Was kiedyś miał z czymś takim do czynienia? Czy to jest praktyczne? I jaki jest mniej więcej koszt tego? Wklejam zdjęcie, które znalazłam gdzies w internecie - cos takiego chciałabym mieć w sypialni.b4ba55e3f1fddaaa66f1f7df1fb90fcc.jpg