Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nitka to kordonek czy cos innego ??

Mam pytanie o te tapicerowane elementy - na jakiej formatce to robilas, mdf czy coś innego ?

Ivy - to najzwyklejsza nić do szycia. Tylko żeby było gęściej to kupowałam po 2 szpulki tego samego koloru i zwijałam równocześnie.

A prostokąty u lenki w pokoju są robione z półek/drzwiczek starych mebli kuchennych. Miałam takowe w starym mieszkaniu w piwnicy i podocinałam sobie tylko na 1 wymiar . Potem gąbka i tkanina. Nawet otuliny nie dawałam ....

Powiem Ci szczerze , że jest to jeden z najlepszych pomysłow. Młoda często w nocy na śnie się rzuca i zazwyczaj głową w ścianę tłukła. Teraz może wariować bez ryzyka kontuzji. Poza tym tak przytulniej w łóżku się zrobiło no i miękkie oparcie podczas czytania bajek ;)

• 4 months później...

Odkopywanie wątku :)

Wyciągnęłam od mamy starą szafkę i dałam jej nowe życie... teraz doskonale nam służy na wszelkie tarasowe "przydasie" :)

było:

http://i1372.photobucket.com/albums/ag357/Mugatka/DSC03306_zps98rkwezb.jpg

jest:

http://i1372.photobucket.com/albums/ag357/Mugatka/DSC03635_zpsniqxisyq.jpg

• 3 weeks później...

Doriko wystarczy ,że w swoim wątku wklejam krok po kroku lub większość przed i po . I muszę zdradzić ,że przy tak dużej ilości rzeczy jaką robimy sami nie zawsze wszystko fotografuję , najzwyczajniej z braku czasu.

DSC_0267.JPG

DSC_0266.JPG

DSC_0004.JPG

DSC_0023.JPG

DSC_0026.JPG

DSC_0028.JPG

:bye: deski skręcone na panele podłogowe by nie miały możliwości się wypaczyć tak jak w przypadku zegara który robiłam do dużego pokoju .

Mechanizm jest wyjęty ze zwykłego "rynkowego"zegara , cyferki wycięte laserowo ze sklejki , mechanizm schowany w deski (wydrążona dziura w deskach i tu trzeba uważać by nie przebić się na wylot) , wskazówki wycięte i naklejone na oryginalne.

• 1 month później...
  • 1 month później...