Gość 05.06.2002 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Eh... mam problem nie lada. Gdzieś półtora roku temu kładłem dachówkę. a pod nią jak nalezy folię. W tym roku miałem ocieplać dach i tu niespodzinka... Patrzę a w folii sią wyraźne dziury! Najpier myslałem że to nie problem bo to pewnie ptaki... Jakież było moje zdziwienie kiedy spostrzegłem że cała folia na całym dachu rozlatuje sie w palcach w drobny mak! Już złożyłem reklamację do hurtowni. Ale co tu teraz począć? Dach 300m2 4 spadowy z 6 wykuszami... jeszcze raz to przekładać? Ile to będzie kosztować? Już drugi raz tak połozyć się nie uda! Wszystko było przycinane przecież na miarę. Co polecacie? Co wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.06.2002 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Nie umiem Ci doradzić ale podaj choć jak to była folia ku przestrodze innych - tu żelazna zasada Forum powinna nie obowiązywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 06.06.2002 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Z tego co wiem to paroizolacja powinna być zakładana od strony ciepłej [tak żeby wilgoć nie wchodzia w izolację] - położysz w dachu wełnę mineralną i podepniesz nową folię. Ta stara rozpadła się prawdopodobnie od wysokich temperatur od nagrzewania dachu. Reklamacja natomiast była słuszna. Każdy materiał budowlany powinien mieć dopuszczenie do stosowania - folie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 06.06.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Z własnego doświadczenia wiem, że folia to ważna rzecz. Zwróć uwagę na parametry folii - to ma zasadnicze znaczenie przy kładzeniu wełny mineralnej do ocieplenia. Jak ma słabe parametry,to będziesz musiał zrobić co najmniej 3 cm przerwę dylatacyjną.Wydaje mi się, że pod dachówką powinno się raczej kłaść folię paroprzepuszczalną, a nie paroizolacyjną, a może sie tylko przejęzyczyłeś.Pozdrawiam Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 "Wydaje mi się, że pod dachówką powinno się raczej kłaść folię paroprzepuszczalną, a nie paroizolacyjną, a może sie tylko przejęzyczyłeś."dokładnie sorry To była folia MEMBRAFOL PLUSDodatkowo(może kogoś zainteresuje) to nie tylko mój problem z tą folia.. Jak chcecie to poczytajcie: http://groups.google.com.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF8&oe=UTF8&threadm=00eb01c19d11%24e0e2f660%240901630a%40artlinkyfz7mie&rnum=4&prev=/groups%3Fq%3Dmembrafol%26hl%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DUTF8%26oe%3DUTF8%26selm%3D00eb01c19d11%2524e0e2f660%25240901630a%2540artlinkyfz7mie%26rnum%3D4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 07.06.2002 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Nie wiem czy jeden i drugi anonim to ten sam (polecem rejestrację).Folia pod dachówką na krokwiach powinna byc folią paroprzepuszczalną. Folię izolacjną daje się zaraz za płytami GK licząc od wewnątrz poddasza - nigdy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2002 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Nie każdy jest całkiem anonimowy Autor:apache21 ([email protected])Temat:folia Grupy dyskusyjne:pl.misc.budowanieView this article only Data:2002-06-05 10:46:58 PST Eh... mam problem nie lada. Gdzieś półtora roku temu kładłem dachówkę. a podnią jak nalezy folię. W tym roku miałem ocieplać dach i tu niespodzinka...Patrzę a w folii sią wyraźne dziury! Najpier myslałem że to nie problem boto pewnie ptaki... Jakież było moje zdziwienie kiedy spostrzegłem że całafolia na całym dachu rozlatuje sie w palcach w drobny mak! Już złożyłemreklamację do hurtowni. Ale co tu teraz począć? Dach 300m2 4 spadowy z 6wykuszami... jeszcze raz to przekładać? Ile to będzie kosztować? Już drugiraz tak połozyć się nie uda! Wszystko było przycinane przecież na miarę. Copolecacie? Co wy o tym sądzicie? Pozdrawiam Trapp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts