marekbo 21.01.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam, Czy można rurę PEX/AL/PEX 16 do ciepłej i zimnej wody ukryć w bruździe po tynkiem? (w otulinie) nie ma możłiwość prowadzenia podłogą. Jakimi końcówkami powinny być zakończone rury wychodzące ze śćiany pod zlew, zmywarkę (będę wdzięczny za jakieś zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 21.01.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kolanka PEX gwint wewnętrzny z łapkami do zaworków , rurki możesz śmiało chować w scianie gdy są w peszlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 22.01.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Gwint 1/2 cala pod zaworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A ja jeszcze dodam koncowki zaprasowywane nie skrecane pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 26.01.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 A ja jeszcze dodam koncowki zaprasowywane nie skrecane pod tynkiem. Nie mogę zrobić końcówek już za tynkiem?, chciałem uniknąć wszelkich połączeń pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 możesz a nawet powinieneś, ale niektórych nie da się uniknąć: kolana pod baterie ścienne czy zaworki wychodzą ze ściany zlicowane z nią a więc ich połączenie z pexem wyjdzie pod tynkiem i ono powinno być prasowane a nie skręcane, no chyba że jest to kuchnia (coś tam wspominasz o zlewie i zmywarce) to pod blatem i za zabudową możesz zamocować je na ścianie a nie w niej, wtedy masz połączenie na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts