chirac 21.01.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, Obecnie Porotherm Wienerberger 25 kosztuje około 4 zł za szt. Budowę zaczynam w sierpniu, zastanawiam się czy kupować teraz w zimie pustaki czy dopiero w sierpniu.Czy cena wzrośnie do tego czasu, czy w zimie zawsze jest taniej ?I to samo dotyczy stali. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 21.01.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 W środowisku handlowców z reguły mówi się, że materiały drożeją po targach BUDMA czyli ostatnie dni stycznia i początek lutego. Jest duże prawdopodobieństwo że tym razem będzie tak samo. Obecnie pustak 24 http://www.cerpol.com.pl/pustak-kroterm-240-238p+w.php sprzedaje kolo 3,40 gr brutto ale jak mówią wszyscy hurtownicy cena skoczy i to w niedługim czasie. Co do stali to ciężko mi powiedzieć bo nie sprzedaje jej dużo. Jednak jej ceny stale się zmieniają i czasami skaczą w ciągu paru dni w zależności od cen surowca/cen skupu złomu/ zapasów hut/ popytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam, Obecnie Porotherm Wienerberger 25 kosztuje około 4 zł za szt. Budowę zaczynam w sierpniu, zastanawiam się czy kupować teraz w zimie pustaki czy dopiero w sierpniu. Czy cena wzrośnie do tego czasu, czy w zimie zawsze jest taniej ? I to samo dotyczy stali. Co z tym będziesz robił? Nie wyobrażam sobie omijania tego, zamokniętego, brudnego kłaść na ściany. Przecież zamawiasz i przyjeżdża skład z HDS i ustawia dokładnie tam, gdzie wskażesz-co do kilku cm. Będziesz to targał na chudziaka, potem na piętro??!! - dziś murarze sobie liczą i zaoszczędzisz jakies grosze to dołożysz ekipie za pracę. U mnie wszystko było przywożone co do kwadransa, nikt o to się nie wywracał, nic nie zamakało, nic nie kusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 22.01.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Co z tym będziesz robił? Nie wyobrażam sobie omijania tego, zamokniętego, brudnego kłaść na ściany. Przecież zamawiasz i przyjeżdża skład z HDS i ustawia dokładnie tam, gdzie wskażesz-co do kilku cm. Będziesz to targał na chudziaka, potem na piętro??!! - dziś murarze sobie liczą i zaoszczędzisz jakies grosze to dołożysz ekipie za pracę. U mnie wszystko było przywożone co do kwadransa, nikt o to się nie wywracał, nic nie zamakało, nic nie kusiło. A czemu nie może wykupić teraz a poprosić o dostawę później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truteń1719510061 23.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Materiały zawsze były droższe wraz z nadejściem cieplejszych dni i kontynuacji/rozpoczęcia budów ale obecnie w budownictwie jest duża tendencja spadkowa więc może się okazać że zalegający towar będzie wyprzedawany, znajomy hurtownik już teraz daje spore rabaty w stosunku do tego co było rok temu i mówi że czasy prosperity szybko nie wrócą a może być tak ze interes trzeba będzie zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 04.03.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Podhale. Pustak POROTHERM Wienerberger 30 P+W 4,00 zł brutto z transportem i HDS w cenie. Dostawa według aktualnego zapotrzebowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_krzychu 23.06.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 świętokrzyskie Wienerberger 25 P+W najtaniej znalazłem za 4,50 brutto transport w mieście(do mnie 5km) i hds w cenieCzy zdrożało od zimy nie wiem, bo zimą nie sprawdzałem. Miesiąc wcześniej w tym samym miejscu była promocja za 4,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.06.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Wrocław, niedługo będę wyceniał Porotherm 25 P+W... póki co cena detaliczna - 7 zł ! Cena na budowę domu ok 4.5-5,0 zł za bloczek... ciekawe jakie oferty otrzymam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts