krzychuu 21.01.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, Mam pytanie w starym budynku chce wyciszyć jedną ze ścian chce do istniejącej ściany działowej dobudować na stelażu nową wsadzić wełnę i przykręcić płyty karton gips. Grubość 100mm. Obie ściany będą tworzyć jakby jedną ścianę. Tylko jak przykręcić profile UW do sufitu skoro połączenie ściany z sufitem jest tak jak w dawnych mieszkaniach zaokrąglone. I zaokrąglenie ma długość około 10cm? Edytowane 21 Stycznia 2013 przez krzychuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 21.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 A pytanie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychuu 21.01.2013 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuhoskar 21.01.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 tam gdzie jest zaokraglenie musisz uciac stelarz na krotkie kawalki i taj jes zamontowac nie dokonca beda dolegac ale jak zakolkujesz dluzszym kolkiem bedzie trzymac rozumisz to.dajesz dlugi profil na prostym odcinku a tam gdzie zaokraglenie dajesz w 2 kawalkach np po 5cm.albo koncowke dlugiego stelarza mozesz ponacicnac w rownych odleglosciach po bokach profilu co 2-3 cm to sie dognie na zaokragleniu przy mocowaniu ,mam nadzieje ze zrozumiales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychuu 21.01.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 fuhoskar Dzięki za pomoc, przeczytałem kilka razy, ale za Chiny ludowe nie mogę zrozumieć jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek1504 27.01.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jeżeli zaokrąglenie masz na 10cm i ściankę chcesz zrobić na 10cm to nie rozumiem w czym problem?Ale wracając do twojego pytania to masz kilka wyjść: 1. Wysunąć ściankę tak aby przykryło zaokrąglenie2. Skuć zaokrąglenie 3. Zrobić dodatkowo na nie małą zabudowę powstała by półeczka w której możesz wstawić np halogeny świecące na ściane4 Jedną stronę profilu UW zagiąć i przykręcić aby pasowała do CW 5. Nie montować profilu UW na suficie a profil C100 zamontować na profilach ES ( w tym przypadku musiałbyś przyciąć Profil c100 aby pasował do zaokrąglenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S 27.01.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A czy materiał wygłuszający z wełny mineralnej już wybrany? W razie pytań związanych z tym materiałem i kwestii pochłaniania dźwięku przez wełnę mineralną, chętnie pomogę. Proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts