Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można odzyskać płytki podłogowe.

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mam nastepujący problem z płytkami podłogowymi. Niecałe 2 tygodnie temu zostały położone płytki na podłoge i zaczęły one odchodzic. Podłoga była równa, położone były płyty osb i zagruntowane. No ale nie o to chodzi. Płytki są pokryte w całości klejem (twardą skorupą, bardzo ciężko się ją pozbyć), na podłodze zostały śladowe ilości. W zwiazku tym mam pytanie. Czy po ponownym zagruntowaniu można kłaść płytki które mają już tą równomierną warstwe zaschniętego kleju na sobie? Czy trzeba się jednak mocno napocić ze skrobaniem czy może są do wyrzucenia. pomocy. z góry dzięki

nie ja osobiscie kladlem te plytki tylko rodzinny "fachowiec" :-) ja sie nie podejmuje rzeczy na ktorych sie.kompletnie nie znam. pytanie wciaz aktualne. czy te plytki z ta warstwa mozna przykleic ponownie czy trzeba je szorowac. szczerze nie ma teraz srodkow finansowych na nowe plytki wiec sprawa jest dosc istotna.

• 1 month później...
kup tarcze diamentową garnkową na szlifierkę do szlifowania materiałów betonowych. jeśli płytki odstały w całości spokojnie zeszlifujesz ten klej. nie klej ich z tym klejem który odstał razem z płytką. a ogólnie prawdopodobnie tak się stało gdyż został użyty nieodpowiedni właśnie klej. powinien być on na tzw. powierzchnie trudne, czyli wysokoelastyczny.

• 2 weeks później...
Witam, płytki są jak najbardziej do odzysku, wystarczy usunąć stary klej. Prawidłowo powinien zostać wykorzystany klej ODKSZTAŁCALNY S1, a nie żaden elastyczny. Podłoże natomiast nie wystarczy tylko zagruntować. Pytanie, czy jeśli to jest łazienka, to czy użyta została hydroizolacja? Pozdrawiam

• 1 year później...