ferrit 21.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Mam nowo budowany dom nieocielony. Minimalnie ogrzewam dom +9'C wewnątrz i wilgotność 29%. Na ścianach gdzie są betony przez całą grubość ściany - na poddaszu pod murłatami mam mokre ślady i jest mróz, lód, szron na ścianie. Na zewnątrz -10'C. Co mam robić ? Grzać mocniej, słabiej ? Czekam na temp powyżej 0'C to przykleję styropian z zewnątrz ale co teraz z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzw 22.01.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Grzejesz bo musisz, czy chcesz ? Szron i zamróz na ścianach pod sufitem bierze się stąd że +9 st. to w sam raz temperatura punktu rosy dla obecnych warunków pogodowych, stąd i wilgoć na ścianach, która się zestala w szron, bo ściany są przemarznięte.Jeśli musisz grzać............grzej więcej. Jeśli nie musisz, to nie grzej - tak będzie lepiej. A z ociepleniem się nie śpiesz. Lepiej dać ścianom czas na wyschnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 23.01.2013 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Grzać muszę, bo wykończamy w środku oraz normalnie funkcjonuje CO i CWU więc one by zamarzły. Dom stoi już 3 zimę. Zostawię tak jak jest i poczekam aż samo puści. Jak będzie kilka dni w plusie to wtedy ruszę ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 23.01.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 u mnie podobnie tzn ściany i dach mam ocieplone ale nie mieszkamy i grzeję tylko przepalając kozą, w nocy temperatura spada na poddaszu do 5 st i na dwóch oknach dachowych w narożnikach zbiera się woda która lekko zamarza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 23.01.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Grzać muszę, bo wykończamy w środku oraz normalnie funkcjonuje CO i CWU więc one by zamarzły. Dom stoi już 3 zimę. Zostawię tak jak jest i poczekam aż samo puści. Jak będzie kilka dni w plusie to wtedy ruszę ze styropianem. Zastanawiam się po co pytasz skoro i tak wiesz co chcesz zrobić.............. czy dobrze sam sobie odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 23.01.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No cóż nie wszystko idzie tak jak byśmy sobie życzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzw 23.01.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 . Jak będzie kilka dni w plusie to wtedy ruszę ze styropianem. Nie spiesz się........ Daj ścianie rozmrozić się i wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 23.01.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Nie spiesz się........ Daj ścianie rozmrozić się i wyschnąć. OK. Zresztą mamy połowę sezonu grzewczego. Fachowców mam... żadnych. Własnymi rękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts