Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duże straty ciepła na ściance kolankowej

redpradnik

Recommended Posts

To wygląda jakbyś nie miał jeszcze izolacji ścian osłonowych.

Styropian na placki, styropian zakończony na wysokości wienca i/lub tak jak u r&k brak ciągłości w połączeniu.

Izolacja jest zrobiona zarówno poddasze jak i zewnatrz na szczescie pogonilem firmę przed pucem...

TEraz pozostaje chyba rozbierac podbitkę i sprawdzac co oni zrobili z tym styropianem:(

Ewidentnie idzie po betonie po wiencu i po tych slupkach co kilka metrow bo sie oddzielaja...

Jak rozebrac plyty skoro mam zagipsowane tam gdzie byly wkrety na calej szerokosci:(( nie tylko punkty:/

Sporo tam nieszczelności.

na pewno wiem ze wszystkie okna polaciowe sa zle obrobione i do rozebrania - , same regipsy nie ma tragedi .

Problemem jest ściana kolankowa w kazdym z pokoi...

No i parapety ktore sam zle osadzilem bo mi powiedzieli zeby wygrzebac pianke do listwy pod oknem i dosunac do samej listwy i to byl mega blad bo coz tam tej piany zostalo... pomiedzy listwa pod rama okna a parapetem nic nie ma :(

Ile w domu mieszkasz ?

A paroizolacje dali konkretnie ?

jak w to wjedzie choć by przy 40% i 20st w domu to powiększy ten stan.

Co za .... wykonawcy, Boże uchroń przed takimi :(

Nie straszę ale widząc po zdjęciach każdej ewentualności można się spodziewać.

3 lata

Paroizolacje mówisz pod dachówką ? to była inna firma wiec jest ok

Czy ma ktoś z Was pomysł jak poprawić błedy poprzedniej ekipy w kwestii ścian kolankowych u mnie na poddaszu?

W załączeniu zdjęcia termowizyjne

jak dla mnie to wygląda to jakby wełna w ogóle nie dochodziła do styropianu przy murłacie...... oglądam sporo fotek z termowizji i takich mostków to ja jeszcze nie widziałem..... gdyby nie to że wcześniej pisaleś że domek jest w pełni ocieplony to stawiał bym że na 100% nie jest ocieplona ściana od zewnątrz, no ale cóż czeka cię zrywanie płyt i robienie od nowa wszystkich połączeń wełny ze styro przy murlacie

jak dla mnie to wygląda to jakby wełna w ogóle nie dochodziła do styropianu przy murłacie...... oglądam sporo fotek z termowizji i takich mostków to ja jeszcze nie widziałem..... gdyby nie to że wcześniej pisaleś że domek jest w pełni ocieplony to stawiał bym że na 100% nie jest ocieplona ściana od zewnątrz, no ale cóż czeka cię zrywanie płyt i robienie od nowa wszystkich połączeń wełny ze styro przy murlacie

OD zewnętrznej strony murłaty wybiłem w koło domu deską tak by mogli właśnie tam wełnę zeprzeć a od zewnątrz dojechać styropianem do deski ale z uwagi na to że poddasze i ocieplenie zewnetrzne robila ta sama firma...

W normalnej firmie bym to reklamowal ale ze wlasciciel tej firmy jest burakiem ktory na moj telefon powiedzial " nie fikaj bo masz dużo okien w domu chcesz wymieniac szyby?" to szukam teraz firmy na terenie małopolski ktory to zrobi dobrze..

Tez mysle o demontarzu płyt tylko...jak teraz odkrecic płyty skoro są wyszpachlowane i nie widze gdzie były wkręty:(

W normalnej firmie bym to reklamowal ale ze wlasciciel tej firmy jest burakiem ktory na moj telefon powiedzial " nie fikaj bo masz dużo okien w domu chcesz wymieniac szyby?" to szukam teraz firmy na terenie małopolski ktory to zrobi dobrze..

szkoda że nie masz tego nagranego, to jak by nie było groźba.

Może małe polecenie tu na forum aby chu nie robił więcej takich rzeczy, buras i nie wiem co jeszcze by się w słowniku nie znalazło na takie coś.

Zapytaj czy jego auta firmowe mają pancerne szyby, ale mnie to podrażniło.

Edytowane przez מרכבה

szkoda że nie masz tego nagranego, to jak by nie było groźba.

Może małe polecenie tu na forum aby chu nie robił więcej takich rzeczy, buras i nie wiem co jeszcze by się w słowniku nie znalazło na takie coś.

Zapytaj czy jego auta firmowe mają pancerne szyby, ale mnie to podrażniło.

Goscia sciga juz skarbówka , dzwoniła do mnie kobieta zebym przyjechał "zeznawać" bo bardziej wiarygodni ludzie się boją .

Mega przekręt i tyle , nie chce gościa znać

Teraz tylko albo aż znaleźć kogoś kto to poprawi chociaż z godziny na godzinę czesciej mysle o tym by sie samemu za to zabrać .

Zastanawiam sie tylko czy podbitka ktora jest przybijana gwoźdzmi nie poszczypie się :( ALe to robota i tak na wiosne na takim mrozie tego robił nie będę.

Zrobię foty jak obrobili okna... nie uwierzycie ale jak rozwaliłem pięścią regips przy jednym oknie to tylko folia zero wełny ( zdjęcie w załączeniu) , dodatkowo folie kleili taśmą szarą do kartonów... co z tego że mi policzył za specjalną taśmę...

Mój błąd nie było czasu nie dopilnowałem bo zaufałem

okno.JPG

Edytowane przez redpradnik

na takie badanie pora roku nie ma znaczenia.

a tasmy to juz inna patologia

http://images8.fotosik.pl/205/0e1853728f13ff19m.jpg

sciagal wszystkich plyt nie bede bo sufity na badaniu wyszły ok

Moze macie kogos w rejonie Krakowa godnego polecenia?

jeden gosc mi wycenil na 2000zł rozebranie obudowy 4 okien i zabudowe prawidłową wydaje mi sie ze to duzo ..

redpradnik mnie osobiście Ciebie żal :( ale co Ci z tego ? nic .

Co mogę pomóc? nie wiele, dla tego murem stoję że tylko mi trzeba gości od przytrzymaj mi to.

tego co trafiłeś na niego to przestępca pospolity, i głup.

Bo kto ma robotę to szanuję ją, aby ludzie polecali itp.

Ma wtedy zlecenia i godnie żyje.

Musisz sam połatać co trzeba, trudne nie jest tylko...

Chytrą zmienną jest czas :(

masz roszczelnienie w koszach, wzdluz wienca, oknach. brak ciaglosci w oknach i wiencu. a ty chcesz sie rujnowac robiac jedynie okna?

bo? za rok kolejny remont.

to w takim razie okna zrob sam.

Rozebralismy dzisiaj ze znajomym kilka płyt. I powiem Wam szczerze ze nie wyglada to zle jak na zdjeciach.

Wełna jest troche jeszcze dolozylismy ale nie wiele... ewidentnie przemarzanie jest na naroznych belkach nie wiem jak to sie nazywa... wyglada to jakby nie bylo dopianowane od spodu ale czy w ten sposob od tego namarzałby cały wieniec i cale scianki?

Wełna ewidentnie jest sparta na desce ktora jest wybita przestrzec od zewnetrznej strony murłaty

P.s. Pojawiły mi sie spekniecia - widac ze za rzadko dali stelarze bo co 60 cm ...

Osoba ktora mi to naprawia sugeruje rozebranie calosci wzmocnienie stelarzy sprawdzenie ocieplenia i od nowa robote...

Podobno sa jakies tapety do wyklejania regipsow zeby nie bylo widac spekan spotkaliscie sie z tym?

DSC_0922.JPG

DSC_0923.jpg

DSC_0924.jpg

DSC_0925.JPG

DSC_0926.jpg

Zastanawiam sie gdzie jest ten problem bo rozebralem kolejna plyte i na murłacie jest wełna i za nią też - sparte na desce.

Wychodzi na to ze styropianem nie dojechali do deski albo jej tam nie podpianowali bo innego pomysłu już nie mam

Jak sadzicie? Np na tym zdjeciu widac ze najbardziej przemarza w rogu - czy mozliwe wg was zeby caly wieniec ciagnal chłod z tego rogu? bo kolankowa wg mnie przemarza od wienca

3.JPG

Strasznie niedokładnie zrobione. Przypuszczam, że przez te dziury w wełnie ciągnie. Już myślałem, że moi "fachowcy" od ocieplenia są nie do pobicia, a tu jednak widać, że trafiłeś na geniuszy.

Nie wiem, czy w Twojej sytuacji nie zdecydowałbym się jednak na ekspertyzę i pociągnięcie wykonawców za kieszeń (o ile masz umowę). Z resztą.... ja za poprawki po moich zapłaciłem jakieś 1500 zł (np sufit na długości 3m w łazience miał odchylenie od poziomu 3cm!!) i prawdę powiedziawszy chyba położę na tym lagę, bo nie chcę ich już widzieć u siebie na budowie....

Strasznie niedokładnie zrobione. Przypuszczam, że przez te dziury w wełnie ciągnie. Już myślałem, że moi "fachowcy" od ocieplenia są nie do pobicia, a tu jednak widać, że trafiłeś na geniuszy.

Nie wiem, czy w Twojej sytuacji nie zdecydowałbym się jednak na ekspertyzę i pociągnięcie wykonawców za kieszeń (o ile masz umowę). Z resztą.... ja za poprawki po moich zapłaciłem jakieś 1500 zł (np sufit na długości 3m w łazience miał odchylenie od poziomu 3cm!!) i prawdę powiedziawszy chyba położę na tym lagę, bo nie chcę ich już widzieć u siebie na budowie....

Firma nie istnieje wiec moge sobie pociągać...