Charlie 22.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was montuje ogrody zimowe ? Czy ktoś użytkuje ? Pochwalcie się swoimi konstrukcjami i opiniami o użytkowaniu - jak się pije kawkę zimowym porankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.06.2013 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 w projekcie mam ogród zimowy i szukam wykonawcy U mnie w dzienniku jest na pierwszej stronie jak to architekt wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.06.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ogród zimowy w drewnie albo kombinacja drewna z aluminium to wyślij zapytanie do http://www.aries-okna.pl - łódzka firma produkcyjna. Daleko nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 25.06.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Z opinii jakie zasłyszałem na rynku niemieckim, gdzie tych "ogrodów" trochę nastawiano, wyciagam wniosek, że fascynacja tym dodatkowym pomieszczeniem szybko mija. Dzisiaj w wielu takich "ogrodach" znajdują się jakieś rupiecie których szkoda wyrzucić, a nie ma gdzie składować.. Po prostu ogród zimowy trzeba pielęgnować, ogrzewać, utrzymywac rośliny, dbać o to - to chybe jednak kwestia stylu zycia.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.06.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 już napisałem. U mnie ogród jest integralną częścią domu, tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejBaa 25.07.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Zobacz na stronie http://www.alubud.pl Co prawda mi wykonywali balustrady szklane, jednak z tego co pamiętam to mają w swojej ofercie również ogrody zimowe. Co do samych ogrodów ciężko mi jest cokolwiek dokładniej powiedzieć, nie mniej jeżeli chodzi o to co u mnie robili, to nie mogę na nich powiedzieć żadnego złego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.07.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 jakieś fotki może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frontage1 02.08.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Wszystkich zainteresowanych tematem ogrodów zimowych najlepszej jakości (duża ilość montaży na terenie Niemiec) z jednoczesnymi systemami zacienień (aby można było korzystać z ogrodu także latem bez efektu szklarni) zachęcam do kontaktu PW. Życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordas 20.05.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Zobacz na stronie http://www.alubud.pl Co prawda mi wykonywali balustrady szklane, jednak z tego co pamiętam to mają w swojej ofercie również ogrody zimowe. Co do samych ogrodów ciężko mi jest cokolwiek dokładniej powiedzieć, nie mniej jeżeli chodzi o to co u mnie robili, to nie mogę na nich powiedzieć żadnego złego słowa. Tak, przy okazji, bo widziałem ich reklamę przy okazji wykonywanej przez nich zabudowy fasady sklepowej w aluminium i szkło. Rozumiem, że oni robią sprawy konstrukcyjne. Fakt, że faktycznie jeżeli chodzi o wykonanie, to nawet nie dokończona w pełni fasada wyglądała imponująco. Nie mniej jeżeli chodzi o ogrody zimowe, to czy oni mają też ekipę, która wykonuje prace do końca (nawet na zasadzie współpracującej) - chodzi mi o zaprojektowanie samych "zielonych przestrzeni" czy tylko załatwiają sprawy zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 ogród zimowy od ostatniej wyceny łuków w firmie jagram oddalił się niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja kiedyś przekopywałem w necie informacje i były swego czasu bardzo podzielone.Ludzie narzekali na koszta budowy (standard w naszym kraju) oraz na koszty ogrzewania, bo jednak musi być tam odpowiednia temperatura choćby do roślin. Z małych trudności zaznaczali też montaż do istniejącego budynku, szczelne połączenie itp. historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja bym zrobił bez ogrzewania. Ale jak same luki wyceniono na 27tys netto to ja się poddaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Pogadaj może z Wikędem, czy przy hurcie nie policzą Cię jakoś taniej czy coś? Mają okna, drzwi, bramy garażowe ... do tego wiem, że też bawią się w ogrody zimowe.http://wiked.pl/component/phocagallery/category/26-ogrod-zimowy-gdyniahttp://wiked.pl/component/phocagallery/category/27-ogrod-zimowy-nadole Parametrów okien i ogrodów nie znam, bo to nie moja działka - może nikt ważny Ci pomoże w doborze materiałów lub producenta? On siedzi w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 U mnie miało być prosto. Luki z drewna klejonego. Na to poliwęglan dwukomorowy. A i tak cena kosmiczna wyszła. O zwykle okna byłbym się spytać nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 A masz możliwość dorobienia w późniejszym czasie takiego ogrodu? Możesz teraz podczas budowy zrobić wyprowadzenia (nie wiem jak to montuje się do ściany ... jak ramę okienną?) a później jak zgromadzisz $$$ zrobić dalszą część projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Oczywiście. Inaczej miałbym poważne problemy. Info już poszło do kolegi nikt wazny Edytowane 22 Maja 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.05.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 W tym słowie "łuki" może kryje się klucz do sukcesu jakim jest zadowalająca cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Wyceniono łuki o przekroju 8x18cm , ilość łuków 16szt promień łuku 3,5m łuk składa się z łuku i kawałka prostej której długość jest zmienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.05.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nie wyobrażam sobie jak to ma wyglądać? W stylu Twojej kopuły? Jak mi się wydaje, to pewnie to gięte przeszklenie to właśnie jest główny koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 o przeszkleniach mowy nie było, to są ceny samych łuków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts