ufo22222 22.01.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 witam posiadam dom bardzo starej daty i chciałbym ocieplić strop wełną mineralna i na to pokręcić płyty wiórowe [mam okazje tanio kupić.] i mam takie pytanko na strychu strop pokryty jest gliną i pytanie czy mogę tą glinę wybrać i na to położyć watę powiedzmy 15cm [jak się uda to 20cm] i na to płyty? chodzi mi o odciążenie stropu z tej gliny czy może lepiej nie ruszać, na to rozwinąć watę powiedzmy 10 i na to płyty? dodam że ta glina jest na górze nie równa i nie wszędzie wejdzie wata 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.01.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Myślę, że nawet trzeba usunąć tę polepę. Konstrukcja stropu może być podobna do tego poniżej . Jedna uwaga. Ponieważ nie mamy paroizolacji od spodu więc musimy zapewnić wentylację wełny. Płyty wiórowe są praktycznie paroszczelne , więc należy zostawić szczeliny po bokach . Wełna tez powinna być nieco niżej , nie dolegać do płyt od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts