Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

posiadam dom bardzo starej daty i chciałbym się zapytać czy mam szanse go zastawić na hipotekę?

dom ma centralne ogrzewanie, plastikowe okna wymieniony dach [blacha] pokoje remontowane wraz z przypływem gotówki

w jednym pokoju wilgoć na ścianie ale latem się za to biorę

łazienka jest

kolega się spierał ze mną że jak przyjdzie rzeczoznawca na wycenę to mi tego nie weźmie bo jest stare i takie tam

czy ma rację?

czy w przyszłości mam szanse na hipotekę?

"czy w przyszłości mam szanse na hipotekę? " - Tak nawet teraz

Przedmiotem zastawu jest nieruchomość zabudowana, czyli działka zabudowana budynkiem. Taka nieruchomość jak najbardziej nadaje się pod zastaw (o ile nie ma niespodzianek w księdze typu służebności mieszkania, dożywocia lub inna hipoteka). Drugim ważnym problem jest to czy masz zdolność kredytową i na co chcesz przeznaczyć pieniądze - kredyt lub pożyczka.

"czy w przyszłości mam szanse na hipotekę? " - Tak nawet teraz

Przedmiotem zastawu jest nieruchomość zabudowana, czyli działka zabudowana budynkiem. Taka nieruchomość jak najbardziej nadaje się pod zastaw (o ile nie ma niespodzianek w księdze typu służebności mieszkania, dożywocia lub inna hipoteka). Drugim ważnym problem jest to czy masz zdolność kredytową i na co chcesz przeznaczyć pieniądze - kredyt lub pożyczka.

dom jest czysty bez żadnych hipotek itp. rzeczy chciałbym kredyt pod budowę nowego.

Każda nieruchomość ma jakąś wartość.

Nie ma żadnego znaczenia Twój opis domu tutaj na forum,bo taka sama nieruchomość(dom plus działka) w każdym miejscu Polski będzie miała inną wartość.

A jaką wartość w przybliżeniu ma Twoja nieruchomość-najlepiej porównać z ofertami sprzedaży w okolicy.