ufo22222 22.01.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 posiadam dom bardzo starej daty i chciałbym się zapytać czy mam szanse go zastawić na hipotekę? dom ma centralne ogrzewanie, plastikowe okna wymieniony dach [blacha] pokoje remontowane wraz z przypływem gotówkiw jednym pokoju wilgoć na ścianie ale latem się za to biorę łazienka jest kolega się spierał ze mną że jak przyjdzie rzeczoznawca na wycenę to mi tego nie weźmie bo jest stare i takie tam czy ma rację? czy w przyszłości mam szanse na hipotekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 25.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 "czy w przyszłości mam szanse na hipotekę? " - Tak nawet teraz Przedmiotem zastawu jest nieruchomość zabudowana, czyli działka zabudowana budynkiem. Taka nieruchomość jak najbardziej nadaje się pod zastaw (o ile nie ma niespodzianek w księdze typu służebności mieszkania, dożywocia lub inna hipoteka). Drugim ważnym problem jest to czy masz zdolność kredytową i na co chcesz przeznaczyć pieniądze - kredyt lub pożyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufo22222 27.01.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 "czy w przyszłości mam szanse na hipotekę? " - Tak nawet teraz Przedmiotem zastawu jest nieruchomość zabudowana, czyli działka zabudowana budynkiem. Taka nieruchomość jak najbardziej nadaje się pod zastaw (o ile nie ma niespodzianek w księdze typu służebności mieszkania, dożywocia lub inna hipoteka). Drugim ważnym problem jest to czy masz zdolność kredytową i na co chcesz przeznaczyć pieniądze - kredyt lub pożyczka. dom jest czysty bez żadnych hipotek itp. rzeczy chciałbym kredyt pod budowę nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.01.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Każda nieruchomość ma jakąś wartość.Nie ma żadnego znaczenia Twój opis domu tutaj na forum,bo taka sama nieruchomość(dom plus działka) w każdym miejscu Polski będzie miała inną wartość.A jaką wartość w przybliżeniu ma Twoja nieruchomość-najlepiej porównać z ofertami sprzedaży w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts