tomii78 22.01.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam. Mieszkam koło uciążliwego zakładu (malarnia itp.). Wczoraj zaczęli kłaść jakieś rury koło granicy działki. Podejrzewam że to jakiś drenaż, na deszczówka, ścieki, nie wiem. Chciałem się dowiedzieć co to i jak będzie lecieć. Niestety ani właściciel ani pracownicy nie chcą nic powiedzieć. Dodatkowy problem jest taki, że właściciel tak powykrajał działki, że sam jest swoim sąsiadem. Ja formalnie z zakładem nie graniczę. Czy mogę pomimo tego jakoś zobaczyć plany tej inwestycji? Zakładam (optymistycznie), że uzgadniał usytuowanie tych rur gdzieś (gmina, ZUDP, gesut, proboszcz) więc coś powinno się dać zobaczyć. Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr.WS 22.01.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Najlepiej jak określisz jakie to rury. Wyląd ,średnica a nawet kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.01.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dodatkowy problem jest taki, że właściciel tak powykrajał działki, że sam jest swoim sąsiadem. Ja formalnie z zakładem nie graniczę. Czy mogę pomimo tego jakoś zobaczyć plany tej inwestycji? Moim zdaniem nie jesteś stroną, bo Twoja działka nie jest w obszarze (ewentualnego) oddziaływania tej "inwestycji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomii78 22.01.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Najlepiej jak określisz jakie to rury. Wyląd ,średnica a nawet kolor. Rów dość głęboki, może nawet 3m. W środku gruba rura, rura już przykrywają, na tym chyba kładą rury melioracyjne. Tak pisze z pamięci, jak wrócę to się przyjrzę dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts