ojaka 22.01.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 WitamMoże temat i banalny...ale prawie dziś płakałam nad oknami.Po 1. drewniane okna dachowe maja całe futryny z farby-gładzi czy czego tam jeszcze..nawet papier ścierny nie pomagapo 2. biała futryny od wewntarz-duża ich część jest z farby i..taśmy fabrycznej nie odkleilismy po 3 miesiacach i teraz zostaja w rogach kawaleczki ktorych nie da sie odkleic.. no normlanie szlag mnie trafia wiem wiem..cza było dobrze okna wcześniej zabezpieczyc...ale to była działka męża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 22.01.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Na klej po taśmach, naklejkach dobre jest WD40 (środek smarująco-konserwujący). Dziwne, ale to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 też gdzieś o tym słyszałam i nawet widziałam rezultaty - chyba w jakimś programie o wnętrzach ale skrobania troszkę jest rozumiem że problem masz raczej z ramami a nie samymi szybami? ( typu smugi itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 22.01.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Tak,problem jest tylko w futrynach. Same szyby są mniej lub bardziej ubrudzone,ale z tym sobie daję radę. Najgorsza jest farba na futrynach i taśma z okien której w niektórych zakamarkach nie da sie odkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.01.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 to spróbuj tym WD40 i daj znać jak efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 22.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 No widzisz Kendro ! Jak dobrze ,że zauważyłam wpis o oknach ! U mnie to samo - tylko ,że ja jesienią machęłam juz ręką na te resztki taśmy - pomyślałam - że a nuż mróz je tak zmozi ,że wiosna same te pierońskie resztki zejdą ! Spóbuję poszukać tego polecanego WD40 - dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts