arek_z 22.01.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Cześć, czy może ktoś z czytających forum zajmował się problematyką adaptacji zabudowań przemysłowo-dworcowych do celów mieszkaniowych? Budynek stary (no może nie tak bardzo), dodatkowo w rejestrze zabytków. Pytanie czysto hipotetyczne - da się z tego zrobić mieszkanie? Powierzchnia około 11x11m. Górne pomieszczenie najwyższe - około 3m, niższe ma 2m maks. Własność Stowarzyszenia. Parę zdjeć: Tak wiem, że trochę szalony pomysł Chętnie skontaktowałbym się z osobą która robiłą taką adaptację. "Przechodziła to":) pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 24.01.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zrobić się da i to piękny loft, pytanie czy konserwator niezwielokrotni wydatkow:) Jakby niebyło konserwatora to hulaj dusza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaSz 25.01.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A to jest zabytek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.01.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Na zabytek to mi to nie wygląda .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_z 30.01.2013 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jest to wbrew pozorom zabytek:)Z tego co się orientowałem konserwator zabytków godzi się na wiekszość zmian, byleby nie ingerować w wygląd zewnętrzny.Istnieją dwa problemy:1) własność tego terenu - PKP od dwóch lat przekazuje te tereny obecnemu zarządcy terenu.2) podłączenie mediów, gdyż obecnie żadnych nie ma. Swoją drogą będę się dowiadywał ile może kosztować dzierżawa tego budynku. Zupełnie nie jestem w stanie powiedzieć ile to może być. Wogóle jaki jest to rząd wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts