backspace13 22.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam Wszystkich. Chciałbym aby tutaj wpisali się Ci którzy mają w swoich domach i użytkują piec firmy Zębiec seria Merkury. Jako że posiadam taki piec chciałbym się dowiedzieć o jego funkcjonowaniu jak najwięcej. A i może ja dodam coś z moich spostrzeżeń. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backspace13 25.01.2013 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Może mnie ktoś poratuje jak ustawić tego mojego "SMOKA". Moc kotła to 18kW, ogrzewam nim w tej chwili poddasze to jest około 55m2. W tej chwili spala mi około 25kg ekogroszku dziennie. Nawet potrafi dojść do ponad 30kg !!! Dodam że temperatura w domu nie jest wysoka. Groszek podobno jest bardzo wysokiej kaloryczności, podczas spalania robią się spieki i czasami wypalone czarne węgielki. Popiołu jest mało i jest on szary. Kocioł ma zadaną temperaturę na kotle 55oC a woda CWU 50oC, podajnik jest ustawiony fabrycznie czyli automatycznie. Błagam doradźcie coś bo to spalanie mnie przeraża !!! Dziękuję z góry za każdą sugestię lub podpowiedź co można ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts