Saturn1b 23.01.2013 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich mam dom z lat 60 tych, i zamierzam wymienić drzwi balkonowe, problem polega na tym że pod starym oknem jest jedna warstwa cegły cementowej (betonowej) między ościeżnica a stropem o grubości 8-10 cm dopiero na niej jest spiera się okno balkonowe.Po pierwsze chodzi mi oto co powinno być miedzy oknem (drzwiami balkonowymi) a stropem żeby nie następowało przemarzanie w zimie.Po drugie jaka musi być ta odległość żeby dało się zrobić w przyszłości wylewkę wyrównującą na balkonie jak i w pokoju.Dodatkowo wiadomo na balkonie gres jakiś a w pokoju panele np. strop jeśli chodzi o równość wiadomo jak budownictwo z tamtych czasów.Miałem się spytać osobę która będzie mierzyć otwór na miejscu, ale wole dla przezorności zasięgnąć opinii jeszcze tutaj. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 23.01.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ..co za pora :| pod drzwiami balkonowymi powinien być profil bazowy (jeśli mowa o PCV) , wysokość dopasować tak żeby na zewnątrz po zrobieniu wylewki wyrównującej która powinna mieć ok 4-5 cm, mieć otwory odwadniające nad płytkami na balkonie. Cegły usunąć i zastosować profil bazowy. Oczywiście docelowa wysokość podłóg wewnątrz też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts