jaremy 23.01.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Powiedzcie czy dobrze rozumiem ocieplenie murłaty. Dom ze strychem użytkowych. Jeśli coś jest nie tak podpowiedzcie jak to ogarnąć. Z góry dzięki http://images38.fotosik.pl/1919/32288673b3d44247m.jpg P.S. Szczelina wentylacyjna będzie na całej długości tam gdzie idzie wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 29.01.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 29.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Z grubsza o to chodzi aczkolwiek coś krokwi brak na szkicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 01.02.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam,Twój sposób wykonania ocieplenia murłaty jest prawidłowy. Przede wszystkim należy zapewnić ciągłość izolacji poddasza i ściany. Poniżej przesyłam link do rozwiązania pokazującego sposób ocieplenia murłaty. Myślę że będzie pomocny przy wykonywaniu. http://pobierz.rockwool.pl/media/128223/12.2.7.1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 03.02.2013 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 dzięki wielkie za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimiko 08.02.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A ja wykorzystałem ścinki po wykonaniu elewacji i murłata jest obłożona kawałkami styropianu ze szczelinami dokładnie wypełnionymi pianką. Dom ma wymiary 14x9. Zajęło mi to 2 dni pracy i jakieś 40 pianek:) Dużym ułatwieniem było to, że mam bodpitkę na krokwiach, więc nie musiałem już pilnować szczeliny wentylacyjnej tylko uszczelniałem do podbitki. Przy okazji wyszły wszelkie niedociągnięcia izolacji zewnętrznej - gdzie tylko była szczelina między ociepleniem, a podbitką wypływała piana. MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolit.poznan 11.02.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Witam, wydaje mi się, że mam podobny problem. Rozkład temperatur przy mrozach ok. -10 st.C na dworze wynosi (w załączeniu rysunki) (dodam, że styropian jest oryginalny, czyli nie ścięty pod kątem dachu, jak widać na rys. 1,) Ściany wykonane z ceramiki 24cm, styropian 18cm, wełna 15+15cm. Temperatury sprawdzone pirometrem. Wykonawca rozebrał płyty gipsowe, było czuć dmuchające powietrze, niektóre płyty były wilgotne. Dołożył wełny mineralnej w okolicach murłaty. Sprawdził u paru znajomych także pirometrem i jego zdaniem jest to w normie, że w miejscu wieńca betonowego izolacja może być słabsza. Ale czy aż tyle ?? Teraz przy temperaturze ok. 0st.C na dworze temperatura wynosi na suficie 18st.C, na ścianie kolankowej 18st.C, na samym załamaniu 16st.C. W narożniku 12st.C. Czy ktoś może się podzielić wynikami u siebie w domu ?? Edytowane 11 Lutego 2013 przez hipolit.poznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts