Kwitko 23.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Wie ktoś czy da się czymś przykleić tapetę z rolki do metalowych drzwi?Zwykły klej którym kleiłam do ściany nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Myślę że spokojnie nada się do tego budapren lub podobne kleje kontaktowe (patex itp.). Natomiast tutaj pojawia się inny problem - jak to fizycznie zrobić. Budapren łapie i już nie puszcza, nie ma możliwości korygowania położenia tapety. Dlatego ja bym najpierw tapetę nakleił na cienką surową płytę HDF (3mm, robi się z tego min plecy do mebli) i potem całość na drzwi. Tapeta na HDF na standardowy klej do tapet, powinno ładnie złapać (opcjonalknie moze być klej do drewna np. wikol). Niedługo będę robił to samu u siebie, tylko że ja będę bawił się z fornirem a nie tapetą. Reszta bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 23.01.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki, pomysł ciekawy. Tylko czy płyta nie będzie widoczna? Że też jeszcze nie wymyślili takiego specjalnego kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Płyta będzie widoczna na krawędzi, pytanie czy 3 mm będzie rzucało sie w oczy (można ewentualnie "maznąć" farbą w odpowiednim kolorze) Kleje które przykleją papier czy winyl do stali są dostępne. Tyle że tapetę nie łatwo się przykleja, klej musi dawać mozliwość korekty ułożenia. Jeżeli nie chcesz eksperymentować z HDF to spróbuj wikolem bezpośrednio na drzwi, być może złapie ale gwarancji nie ma. Albo szukaj innych klejów które kleją papier / winyl oraz stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszcz 28.01.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Że też jeszcze nie wymyślili takiego specjalnego kleju Klej już dawno wymyślili, a nawet specjalną gotową tapetę z klejem, do oklejania takich rzeczy (okleina meblowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.01.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 układanie tapet, a wiesz może gdzie znajdę taki klej? albo jak się nazywa? U mnie w żadnym sklepie nie mieli czegoś takiego. arkadiuszcz, ja wiem że okleina meblowa by się przykleiła, ale ja chcę na ścianie i drzwiach mieć dokładnie taką samą tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Klej polimerowy do listew styropianowych i do kasetonów , jest dość gęsty więc trzeba rozcieńczyć denaturatem , nałożyć pędzelkiem na drzwi i na to klej tapetę , jedna wada że juz tej tapety nie usuniesz , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts