Takao 23.01.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich na forum. Mam pytanie związane z zasadnością wysuwania pustaków Solbet 24 cm poza lico ściany fundamentowej tak o około 2 cm - często coś takiego widzę na zdjęciach. Buduje sam dom, na jesieni wyprowadziłem stan "0" i zastanawiam się czy jest potrzeba wysuwania pustaków poza lico ściany w przypadku gdy i tak będę ocieplał dom styropianem 12/15 centymetrów. Przy ścianie 1-warstwowej rozumiem, że ma to stworzyć taki mini okap. jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.01.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jak ściana 24 cm być jednowarswowa? To niezgodne z warunkami technicznymi. Będzie przez nią piździć jak . Wysuwanie nie jest obowiązkowe to raczej naprawa błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Takao 24.01.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Pisząc 1-warstwowa miałem na myśli oczywiście ściany budowane z pustaków o szerszych wymiarach. Czyli jak ściana fundamentowa jest prosta to można spokojnie nie wysuwać pustaków poza lico ściany. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts