Tommco 16.04.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Panele firmy egger - czy warto? Czy ktoś ma panele tej firmy? Słyszałem, że w porównaniu do Classena i Krono wypadają jakby lepiej...ale czy to prawda? Produkowane są w Niemczech - wiem, że to już o niczym nie świadczy, ale może jednak. Znalazłem dąb rustykalny deska klasa AC3 z fakturą drewna 7mm bezklejowe...za 29 zl z groszami. Co na to powiecie? PS. Parkietów nie przewiduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 16.04.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Tommco: a może skusisz się zamiast paneli na mozaikę parkietową. Sam kupiłem dąb parzony za 29 zł/m2, do tego klej z lakierami wychodzi za jakieś 12 zł/m2. Właśnie mi to układają na pierwszym piętrze i poddaszu - nawet już chodziłem po tym - cichutkie, nic nie stuka, jak przy panelach (mam owczarka niemieckiego, więc panele = słyszę każdy pazurek, pies się ślizga, jak również przy dobrym lakierze nie rysują się jak panele). Dodatkowo polecono mi żebym się nie bawił w cyklinowanie, tylko dobrze za pierwszym razem dopilnował, żeby parkieciarz dobrze przetarł papierem ściernym (takim nakładanych na okrągło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 16.04.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Panele firmy egger - czy warto? Czy ktoś ma panele tej firmy? Słyszałem, że w porównaniu do Classena i Krono wypadają jakby lepiej...ale czy to prawda? Produkowane są w Niemczech - wiem, że to już o niczym nie świadczy, ale może jednak. Znalazłem dąb rustykalny deska klasa AC3 z fakturą drewna 7mm bezklejowe...za 29 zl z groszami. Co na to powiecie? PS. Parkietów nie przewiduję nie warto zadnych paneli klasc na posadzke, jesli nie chcesz parkietow to moze dobra wykladzina wystarczy ( nie pytam o deski podlogowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.04.2004 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 czmirek Według Ciebie w takim razie wiele ludzi się myli. Ja od 15 lat żyję w mieszkaniu, gdzie mam parkiet dębowy...i jakoś nie uważam, żeby miał same zalety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 16.04.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 czmirek Według Ciebie w takim razie wiele ludzi się myli. Ja od 15 lat żyję w mieszkaniu, gdzie mam parkiet dębowy...i jakoś nie uważam, żeby miał same zalety. Pozdrawiam zdecyduj sie piszesz o panelach czy o parkiecie, moja odpowiedz dotyczy stosowania PANELI a nie PARKIETU i nigdzie nie pisalem ze PARKIET ma same zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.04.2004 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Może rzeczywiście nie wyraziłem się zbyt jasno. Wedle Twojego poprzedniego postu wiele ludzi popełnia błąd, bo decydują się na panele. Ja, który jest z parkietem zaznajomiony, uważam, że jeśli parkiet, to tylko bardzo dobrej jakości. I tak co 5-7 lat trzeba go będzie cyklinować (czy wiesz jaki jest wtedy syf w całym domu). Dodatkowo nie wierzę w super twarde lakiery do parkietów. Tekie moje zdanie jest i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 17.04.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Może rzeczywiście nie wyraziłem się zbyt jasno. Wedle Twojego poprzedniego postu wiele ludzi popełnia błąd, bo decydują się na panele. Ja, który jest z parkietem zaznajomiony, uważam, że jeśli parkiet, to tylko bardzo dobrej jakości. I tak co 5-7 lat trzeba go będzie cyklinować (czy wiesz jaki jest wtedy syf w całym domu). Dodatkowo nie wierzę w super twarde lakiery do parkietów. Tekie moje zdanie jest i tyle. o jezu czy jestes w stanie mnie zrozumiec ? nie pisalem ze ktos popelnil blad, odpowiedzialem prosto na proste pytanie nigdy paneli takie jest moje zdanie i za zadna cene nie wycofam sie z tego. mam podloge z desek i pierwszy raz slysze o cyklinowaniu co 5-7 lat, w ubieglym roku cyklinowalem po 17 latach. co do lakierow zgadzam sie z Toba nie ma lakierow super twardych, ale liczy sie rowniez ilosc warstw lakieru polozonych na drewnie. ja lakieruje 3-y krotnie i uwazam ze 2-u krotne lakierowanie to za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 17.04.2004 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 czmirek Jak to mówiła moja ciotka: "Ty wisz swoje, ja wim swoje, każdy wi co kogo boli" i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 17.04.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 WitamMoim zdaniem panele Classena są już na tyle sprawdzone, że sam nie ryzykowałem zakupu paneli innej firmy (chociaż miałem chęć zaoszczędzic tych parę złotych) i kupiłen właśnie ćlassena. Leżą teraz złożone i czekają na montaż. Panele AC3 kosztują ok 34 PLN, ale proponuję ostro potargować się i cena zbliży się do tych z innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegli 24.02.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Kupiłem Panele EGGER klasy AC4 w sklepie Leroy-Merlin i tak zaczął się mój koszmar. Po dwukrotnym przetarciu wilgotną ścierką zaczęło je wybrzuszać na łączeniach. Po złożeniu reklamacji "SPEC" z egger'a przyjechał i powiedział, że nie wolno używać wilgotnych ścierek, bo panele mają właściwość drewna i to normalne w tym przypadku.Dodam, że po około 2 tygodniach były porysowane jak AC2 a nie AC4.W pozostałych pokojach mam położonego Classena AC4 i przy identycznym użytkowaniu nie widać ani żadnych wybrzuszeń ani też zarysowań. Oczywiście reklamacji nie uwzględniono i sprawę zmuszony jestem skierować do sądu konsumenckiego. Stanowczo wszystkim odradzam.!!!!!!!!!! Dziadostwo!!!!!!!!!!!!!! Na życzenie prześlę zdjęcia.Grzegorz[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.02.2005 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 MHhhh....ja mam położonego Eggera już od listopada. Co prawda jeszcze nie mieszkam, ale trochę już było wykonywanych robót i trochę się kurzyło...i jakoś miczego strasznego nie zauważyłem....mam nadzieję, że Twój przypadek jest wyjątkiem. Jak możesz, to chętnie zobaczę zdjęcia. E-mail do mnie jest poniżej w ikonce. Jakiego rodzaju masz panele, jaki wzór, ile płaciłeś....dzięki za odpowiedź. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 25.02.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Przeczytaj tohttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.02.2005 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 mario To dokłądnie taki post, jak ten przed moim....już czytałem....i mam nadzieję, że aż tak kiepskie nie są. U mnie póki co wyglądają dobrze. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 14.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Wpadły nam w oko panele podłogowe EGGER - proszę użytkowników o opiniedzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 15.01.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 to dobre panele z średniej półki, sprawdź przy kupnie tylko czy są proste - choć radze najtańszego barlinka zamiast paneli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeku 15.01.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 EGGER to dobra podłoga mam ją 3-lata i jest ok. Co do barlinka jest świetny ale jak się nie ma dzieci . U mnie barlinek wytrzymał 2-lata i wymieniłem,dzeciaki go styrały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 15.01.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 dzięki, dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 14.03.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Wizualnie wyladają wspaniale, mam zamiar położyć je w całym domu /kl.użyteczności: A4, ścieralności 31/ . Co sądzicie o ich jakości i trwałości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 14.03.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Informacja dla poszukujšcy ładnych i niedrogich paneli - cena EGGERA, kolory:orzech ciemny i jasny, grusza..../klasy: A4,31 lub 32/ można kupić już za 36zł/m2. Tylko brakuje mi jeszcze informacji o ich trwałoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 14.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Egger wszystko ma sliczne! Mam nadzieje, ze rownie trwale. Jak zobaczylam probki a zmisie oczy zaswiecily I teraz bede molestowala wykonawce kuchni o blat - jak na razie nie chce mi sprowadzic Ale w Mielcu jest duza hurtowania i moga sprowadzic prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts