monah 05.07.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 po pół roku użytkowanie: panele na dole orzech siena - spoko. rysują się, wiadomo, ale chyba źle nie jest. łatwo je do porządku doprowadzić. nic się nie dzieje z łączeniami. panele na górze- świerk syberyjski - nie spoko. pękają pióra. problem z nimi jest taki, że mają dodatkową warstwę izolacji i to miała być zaleta, a okazała się wadą. koszmarnie się to montowało, a teraz z powodu tej dodatkowej warstwy panele bardziej "pracują" w powierzchni pionowej, obciążenia są większe, i pióra chyba nie wytrzymują. tak sobie kombinuję, że to może być przyczyna, może mnie ktoś z błędu wyprowadzi. kolor piękny, nie rysują się wcale, ale pióra trzaskają. już ze trzy trzasnęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG1719501089 06.07.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam,My mamy w całym domu Panele tej firmy model Woodstock. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Przy montażu nie było problemów, użytkowanie oraz utrzymanie paneli nie sprawia nam większych trudności. Ten model mogę polecić, aczkolwiek kupowane były on w sklepie komfort a nie w markecie budowlanym, gdzie jakość różnisię od tej w zwykłym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 06.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 po pół roku użytkowanie: panele na dole orzech siena - spoko. rysują się, wiadomo, ale chyba źle nie jest. łatwo je do porządku doprowadzić. nic się nie dzieje z łączeniami. panele na górze- świerk syberyjski - nie spoko. pękają pióra. problem z nimi jest taki, że mają dodatkową warstwę izolacji i to miała być zaleta, a okazała się wadą. koszmarnie się to montowało, a teraz z powodu tej dodatkowej warstwy panele bardziej "pracują" w powierzchni pionowej, obciążenia są większe, i pióra chyba nie wytrzymują. tak sobie kombinuję, że to może być przyczyna, może mnie ktoś z błędu wyprowadzi. kolor piękny, nie rysują się wcale, ale pióra trzaskają. już ze trzy trzasnęły. monah My tez zamierzamy kupić panele egger z tą warstwą dodatkową. Mozesz napisać dokładnie co sie z nimi dzieje. Czy sa głośniejsze i pracuja pod nogami? I na czym polegał problem z ich układaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterB 06.07.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 na moją reklamację właśnie otrzymałem odpowiedź, iż została oddalona, ale jeszcze wyślą do producenta materiał w formie zdjęć. czyli rozumiem, ze taka odpowiedz przyslal Komfort ? Zapraszam do zapoznania sie z karta gwarancyjna dolaczona do produktu. Reklamacje na wady paneli rozpatruje producent, do ktorego sprzedawa/dystrybutor powinien zglosic roszczenia reklamacyjne. Panele marki Egger sa to panele znane i ceniona na calym swiecie. Zwrocic nalezy przy zakupie uwage na drobna informacje czy sprzedawane panele sa w ofercie katalogowej producenta czy sa robione wylacznie na zamowienie sieci handlowych. Pozdrawiam MajsterB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterB 06.07.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 po zatrzaśnięciu panela próba jego demontażu często wiąże się z ukruszeniem połączenia - podobnie jak montaz, tak i demontaz wymaga umiejetnosci i robienia tego z glowa. Znam ludzi, ktorzy przy demontazu potrafia polamac zamki w panelach Kronopolu King Size (AC5 12 mm). koszmarnie się to montowało, a teraz z powodu tej dodatkowej warstwy panele bardziej "pracują" w powierzchni pionowej - napisz jaki podklad zostal dodatkowo zastosowany przy montazu tych paneli. Pozdrawiam MajsterB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta8833 06.07.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 http://images44.fotosik.pl/158/198ec76648376a46m.jpgJa też mam Eggera ale dopiero od trzech tygodni. (Niestety nie mam lepszego zdjęcia - na tym są mało widoczne))To pierwsze panele tej firmy w naszym domu. Wcześniej kładliśmy Classena i Kronopolu. I już mogę stwierdzić, że Egger był najprostszy i najprzyjemniejszy w montażu. I to niestety wszystkie zalety. Panele Eggera mają klasę ścieralności AC4 ale najmniejsza odrobina piasku pod butem powoduje brzydkie głębokie rysy, które są bardzo widoczne. Natomiast Classena i Kronopolu (AC3), które użytkujemy od ponad roku mają się świetnie - są zdecydowanie trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 - napisz jaki podklad zostal dodatkowo zastosowany przy montazu tych paneli. fabrycznie miały zamontowaną dodatkową warstwę tekturową. u mnie panele układali nie-fachowcy (małż ze szwagrem). panele na dole - bez problemu, montaż prosty, nic się nie dzieje. na górze natomiast trzaskają po pól roku połączenia, a układanie było trudne - nie chciały się "dopasować" do siebie, szczególnie na dłuższych odcinkach. ponieważ i na dole i na górze to Egger, wnioskuję, że to przez tę dodatkową warstwę tekturowej izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 06.07.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Zdecydowałam się na panele Eggera z lini Floorline, kolor kokos. Są to panele sprzedawane w hipermarkecie ale są również w ofercie katalogowej producenta. Cena jest powalająco niska bo trwa promocja. Napiszę czy spełniają moje oczekiwania jak już będą na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonik 06.07.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 po pół roku użytkowanie: panele na dole orzech siena - spoko. rysują się, wiadomo, ale chyba źle nie jest. łatwo je do porządku doprowadzić. nic się nie dzieje z łączeniami. panele na górze- świerk syberyjski - nie spoko. pękają pióra. problem z nimi jest taki, że mają dodatkową warstwę izolacji i to miała być zaleta, a okazała się wadą. koszmarnie się to montowało, a teraz z powodu tej dodatkowej warstwy panele bardziej "pracują" w powierzchni pionowej, obciążenia są większe, i pióra chyba nie wytrzymują. tak sobie kombinuję, że to może być przyczyna, może mnie ktoś z błędu wyprowadzi. kolor piękny, nie rysują się wcale, ale pióra trzaskają. już ze trzy trzasnęły. U mnie też jest dodatkowa warstwa - widać te się psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 06.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 U nas też egger, zdecydowaliśmy się na nie bo nas urzekł kolor - dąb wiejski i v-fuga. Poza tym w sklepach je bardzo zachwalano - jako "markowe". Układaliśmy je sami i to była prawdziwa rzeźnia! (60m2). Pierwsze rzędy układalismy bez pasów i te się trochę kiepsko zeszły ale z pasami wyszło już całkiem spoko. Podłoga prezentuje się całkiem ładnie ale teraz mnie nastraszyliście z tą kiepską jakością. A tak wogóle to czy dawaliście też ten kit KRONO pomiędzy panele zabezpieczający przed wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 06.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Zapomniałam dodać, że u nas też ów dodatkowy papierowy podkład - dziadostwo odchodziło przy cięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonik 06.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 U nas też egger, zdecydowaliśmy się na nie bo nas urzekł kolor - dąb wiejski i v-fuga. Poza tym w sklepach je bardzo zachwalano - jako "markowe". Układaliśmy je sami i to była prawdziwa rzeźnia! (60m2). Pierwsze rzędy układalismy bez pasów i te się trochę kiepsko zeszły ale z pasami wyszło już całkiem spoko. Podłoga prezentuje się całkiem ładnie ale teraz mnie nastraszyliście z tą kiepską jakością. A tak wogóle to czy dawaliście też ten kit KRONO pomiędzy panele zabezpieczający przed wodą? Witam Kit stosowaliśmy ale tylko w przedpokoju na razie w przedpokoju pióra nam nie pękają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniCooper 06.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A może na łączeniach jest problem bo podłoże pod nimi nie jest wystarczająco równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonik 06.07.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A może na łączeniach jest problem bo podłoże pod nimi nie jest wystarczająco równe? PODŁOŻE JEST RÓWNIUTKIE, NOWY BUDYNEK, PODŁOŻE SPRAWDZANO DOKŁADNIE PRZED ODBIOREM LOKALU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 08.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zdecydowałam się na panele Eggera z lini Floorline, kolor kokos. Są to panele sprzedawane w hipermarkecie ale są również w ofercie katalogowej producenta. Cena jest powalająco niska bo trwa promocja. Napiszę czy spełniają moje oczekiwania jak już będą na podłodze. Chyba kupiłyśmy w tej samej sieci z promocji Ja wczęśniej oglądałam te panele i bardzo mi sie podobały, ale coś powodowoało, że ich nie kupiłam. I dobrze - bo teraz były o 15 zł tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 08.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ja skorzystałam jeszcze z programu DOM tej sieci hipermarketów co spowodowało, że od "gazetkowej", promocyjnej ceny dostałam jeszcze rabat Wiórku kokosowy będziesz miała kokos na podłogach Cóż za zbieżność nazw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 10.07.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 My mamy panele orzech siena, AC4, kupilismy w Leroy-u po 29.29 zł za metr. Myślę, że to dobre panele w dobrej cenie A tak poważnie - ułożyliśmy je miesiąc temu, jeszcze nie mieszkamy, więc w praniu wyjdzie do czego to się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 11.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ja skorzystałam jeszcze z programu DOM tej sieci hipermarketów co spowodowało, że od "gazetkowej", promocyjnej ceny dostałam jeszcze rabat Wiórku kokosowy będziesz miała kokos na podłogach Cóż za zbieżność nazw. absolutny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 11.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 W przyszłym tygodniu montujemy panele tej firmy (KOKOS) - ewentualna relacją podziele się po montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 11.09.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Wiórku masz już ten kokos na podłogach? Poka, poka U mnie będzie też kokos ale dopiero w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts