arek-sabina 23.01.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkichbuduje dom c100 diament , w projekcie jest strop drewniany chciałbym go zastąpić na betonowy , proszę o podpowiedzi w rozwiązaniu tego .teriwa2 max. dł. belki 7.8m a u mnie jest 8.25m , pytanie z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 23.01.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Konbet robi belki dłuższe niż 8,25 http://www.konbet.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-sabina 23.01.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 serdeczne dzięki , aż mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocio19 24.01.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 WitamPolecam belki z betonu sprężonego firmy Granord idealne do większych rozpiętości ( 9,6 m). Robią bezpłatną wycenę stropu więc możesz wysłać projekt swojego domu i będziesz miał porównanie z innymi stropami ( szybka wycena w ciągu 2 dni masz zrobioną jak są wszystkie dane potrzebne). Tu masz stronkę: http://www.granord.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 24.01.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam . Robią bezpłatną wycenę stropu Łaskawcy, tylko marketingowca by zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marika77 24.01.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dziwie się, ze w ogóle w typowym domku z poddaszem użytkowym zaprojektowali strop drewniany a nie od razu betonowy. A może monolityczny? Ja tam widze między ścianą nośna zewnętrzna a ta wewnętrzną, na której mógłby sie oprzec strop, ok 5,2m rozpiętości, czyli powinno bez problemu dac rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-sabina 26.01.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) dziękuję wszystkim za pomoc , zgadza się jest ok. 5,2m ale w miejscu jadalni jest prześwit długości ok. 2,5m no i strop nad tarasem na całej szerokości domu . nie jestem budowlańcem , ale chyba w miejscu końca ściany nośnej wew. a słupkiem/filarem przy wyjściu ogrodowym dać jakieś wzmocnienie i na tym belki stropowe to chyba ryzyko , słupek miałby za duże obciążenie dzięki dla kocio19 ta firma ma siedzibę w Jaworze czyli w moim mieście , nie wiedziałem o niej Edytowane 26 Stycznia 2013 przez arek-sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodii 12.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Więc pytanie czy waga poszczególnych stropów jest aż tak zróżnicowana, że ewentualna zmiana na betonowy mogłaby naruszyć w jakiś sposób stabilność domu? Dodam, że fundament jest raczej standardowy bez podpiwniczenia. Nie ukrywam też, że liczą się, dla nas pieniądze. Jesli masz az tak niestabilny grunt i waskie lawy to raczej zostalbym przy drewnianym. U mnie dla przykladu strop zelbetowy to 70ton:jawdrop: betonu, drewniany wazylby moze okolo 10 ton. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts