tomek_glw 23.01.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam Forumowiczów, stoję aktualnie przed opcją wymiany wszystkich kafli na podłogach (ok 60m kw.) W podłodze jest zainstalowane wodne ogrzewanie. Posadzka zwykła miksokret ok 6-9mm grubości.Mam następujące pytanie do Was:czy zbijanie kafli - wiadomo - nie będzie to młot pneumatyczny itp. ale delikatniejsze narzędzia - czy nie spowoduje to popękania struktury betonu wewnątrz wylewki?Czy istnieje możliwość, że powstaną na skutek wibracji i uderzeń młotkiem, jakieś szczeliny pomiedzy rurkami wodnymi a betonem, które zmniejszą zdolność do przenoszenia ciepła? W skrócie - czy zbicie kafli może spowodować jakąś degradację w działaniu podłogówki? Dzięki serdeczne za odpowiedź i pozdrawiam!Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Raczej nie powinno być problemu. Kafle są przecież na kleju, a klej w miarę łatwo puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 24.01.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 nie prościej położyć na kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_glw 24.01.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ten żart akurat jest mało śmieszny Czy ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PSWO 24.01.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ten żart akurat jest mało śmieszny Czy ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia w tym zakresie? Ostatnio założyłem podobny wątek, tylko w innym dziale: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210659-Wymiana-p%C5%82ytek-gresowych-na-ogrzewaniu-pod%C5%82ogowym&p=5713112#post5713112 Ja nie zbijam płytek, kładę jedne na drugie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 25.01.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ten żart akurat jest mało śmieszny Czy ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia w tym zakresie? to nie żart po prostu Twoja podłogówka będzie miała większą kumulację ciepła ale na pewno będzie cała, z praktyki wiem że z tymi delikatnymi sposobami zdejmowania płytek to jest tak że potem trzeba łatać rurki albo pruć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.01.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam Forumowiczów, stoję aktualnie przed opcją wymiany wszystkich kafli na podłogach (ok 60m kw.) W podłodze jest zainstalowane wodne ogrzewanie. Posadzka zwykła miksokret ok 6-9mm grubości. Mam następujące pytanie do Was: czy zbijanie kafli - wiadomo - nie będzie to młot pneumatyczny itp. ale delikatniejsze narzędzia - czy nie spowoduje to popękania struktury betonu wewnątrz wylewki? Czy istnieje możliwość, że powstaną na skutek wibracji i uderzeń młotkiem, jakieś szczeliny pomiedzy rurkami wodnymi a betonem, które zmniejszą zdolność do przenoszenia ciepła? W skrócie - czy zbicie kafli może spowodować jakąś degradację w działaniu podłogówki? Dzięki serdeczne za odpowiedź i pozdrawiam! Tomek Jeżeli ta wylewka z mixokreta jest tak mocna jak niektórzy piszą, to faktycznie może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts