Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wakacje na Mazurach

tabaluga1

Recommended Posts

Witam

Polećcie proszę jakieś gospodarstwo agroturystyczne, albo fajny ośrodek z domkami kempingowymi na Mazurach.

Wybieramy się w lipcu z czwórką dzieci (14,11 i 5-cioletnie bliźniaki) i zależy nam na:

-bliskości jeziora i ładnej plaży z łagodnym wejściem do wody

-możliwości jazdy konnej

-dobrej kuchni

-placu zabaw

• 3 weeks później...
Ja też bym poprosił szukam fajnego miejsca z dużymi drewnianym domkami turystycznymi .Tylko nie takie spiczaste tylko z dachem ale 4 spadowym o niskim kącie .Podobne widziałem przy Zalewie Zegrzyńskim .Jakby jeszcze było obok rybne jezioro to bym był w 7 niebie. Dobrze by było aby bez wielkiego chodzenia można byłoby się napić browarka z beczki .

tak się składa, że ja jeżdżę już od 3 lat na wakacje na Mazury. Tak naprawdę obojętnie gdzie pojedziecie okolice są przepiękne. W miarę czysta woda w jeziorach, dużo ścieżek rowerowych dla miłośników wycieczek rowerowych i wiele wiele innych atrakcji. Ja mogę polecić miejscowość Wilkasy, kilka kilometrów od Giżycka. Niestety nie pamiętam nazwy ośrodka, ale sprawdzę i napiszę.

• 5 months później...
  • 2 months później...
Sprawdz też :spam: ... Byłem tam w te wakacje i strasznie mi sie spodobało to miejsce ... Blisko jeziorko, dookoła lasy ... Sam hotel tęz trzyma poziom. I cena wcale nie wygórowana, chcoiaż do najtańszych nie należała. Ale wiadomo płaci się za jakość... Edytowane przez Greengaz

• 2 years później...
  • 4 weeks później...
Ryn faktycznie jest ładnym, spokojnym miasteczkiem. Tam na pewno znajdziesz ciekawy ośrodek agroturystyczny. Ładnie jest jeszcze w Tałtach. Jest to małe miasteczko obok Mikołajek, tam gdziekolwiek nie znajdziesz domku, to wszędzie jest blisko jeziora, a widoki są przepiękne.

• 5 years później...

W wakacje jest świetnie bo pelno mamy jezior i lasów - polecic mogę Ci Mikolajki baardzo-jest tam hotel Gołębiewski, w ktorym jest spa i basen, niedaleko piękne jeziora i lasy.. Spływ kajakiem rzeką krutynią tez polecam, jak również zrobienie sobie kursu żeglarskiego czy na sternika motorowodnego. Ogolnie na cieple lato to cale mazury, co chwila jakies jezioro Na pewno Ci się spodoba ta część kraju, w miarę czyste powietrze i ładne krajobrazy ;) jak pierwszy raz przeczytałam Twoj post to pomyslalam 'co,jakto mozna nigdy nie byc na mazurach?' :v ale to trochę to samo jak ktos ze śląska np by mi powiedzial 'jak to nigdy nie bylas w gorach?

A i polecam wziac pod uwagę również kurs żeglowania :spam: Szczególnie jeśli lubicie aktywne spędzanie czasu

Edytowane przez Greengaz