ekmir 02.10.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Ekmir , nie pytaj się Jarekkura o innych fachowców tylko dogaduj się z nim na wykonanie roboty, bo trudno Ci będzie znależć lepszego fachowca. Pozdrawiam. A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 02.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 W przyszłym roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 06.10.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 W przyszłym roku. Pozdrawiam. No to może być już trochę za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 11.10.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ekmir przestan chodzic do salonow tam sprzedaja gotowe produkty - tez dobrze. zerknij tu jaką znalazłem deseczkę gosc ją sam produkuje - w niewielkim zakładzie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami&p=6104320#post6104320 post #19728 przez godzine zobaczyłem i dowiedziałem sie wiecej niz dotychczas chodząc po salonach widziałem tez podłoge olejowana ktora wygladala jak lakierowana piękna w dodaktu cena tej deski na zdjeciach to 200 zł m2 przy szerokosci 19 cm i długosci 220 cm KOLOS DESKA zapomniałem dodac ze 200 to cena z klejem i montazem Hej, Czy mógłbym prosić o namiar na tego producenta? DZięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.10.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Hej, Czy mógłbym prosić o namiar na tego producenta? DZięki http://www.technikapodlogowa.com/kontakt.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikolasus 12.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Posadzki drewniane lite nie są przystosowane do jakiegokolwiek ogrzewania podłogowego czy to elektrycznego czy wodnego.Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest zastosowanie podłóg warstwowych które ze względu na swoją budowę,minimalizują pracę w sezonach lato-zima gdy zmienia się czasami drastycznie wilgotność w pomieszczeniach,bo wiosna- lato jest ona najwyższa , późną jesienią i zimą najniższa , ponieważ ciepłe powietrze emitowane przez grzejniki osusza powietrze, może się zdarzyć że różnica w wilgotności w pomieszczeniach może sięgać kilkudziesięciu procent.W lato wilgotność w pomieszczeniach waha się pomiędzy 60-80% w zimę może spaść nawet poniżej 35% !Więc tu już nie ma mowy jak duże będą szczeliny tylko jak długo klej i posadzka drewniana wytrzyma takie naprężenia i pracę między sezonami.Jeśli to salon na parterze najbezpieczniejsze rozwiązanie to gres na ogrzewaniu podłogowym z ewentualnym miejscem na środku salonu gdzie można wkomponować posadzkę drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 12.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 http://www.technikapodlogowa.com/kontakt.html pozdrawiam Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.10.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 zapodaj mi na priv maila to wysle Ci kilka fotek bo nie wiem czy widac te deski na zdjeciach na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Czy na włączoną podłogówkę można kłaść płytki i deskę warstwową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 deske stanowczo nie to juz wiem Płytki chyba tak mam montaz za miesiac ciekawe jak to zrobie ze wyłaczę podłogowkę w salonie a bede musiał utrzymac temp minimum 18 stopni. w przedpokoju bedzie chodzic i w kuchni ale czy da radę nagrzac ? pomieszczenie do min. 18 stopni to sie okaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Pytałem nie bez przyczyny gdyż dowiedziałem się, że płytek też nie można układać/kleić na włączoną podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 gore płytkowali mi w lutym dół w marcu nie sądze ze wyłączyłem ogrzewanie. woda idzie mi na podlogowke do 26 stopni ile ma wylewka moze 23 - 24 stopnie płytki nie odpadły do reki karte charakterystyki kleju i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ale to jednak jest ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 jakie ? jesli glazurnik klei płytki na tarasie w upalny dzien tam dopiero dochodzi do temperatur chemia musi byc przygotowana na to . tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 29.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Czy na włączoną podłogówkę można kłaść płytki i deskę warstwową? Witam Deskę chyba nie. Co do płytek to też uważaj. Ja wygrzewałem posadzki tam gdzie miał być parkiet dwuwarstwowy, a w międzyczasie robiłem płytki na wyłączonym grzaniu. Nie zauważyłem że w jednym miejscu pętla wchodzi na pomieszczenie z płytkami i grzała i w tym miejscy 2 płytki opadły (60x60). Co prawda temperatury podłogi były wysokie bo wygrzewałem (woda ok, 35-40st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Czy na włączoną podłogówkę można kłaść płytki i deskę warstwową? absolutnie nie! Podłoga musi być wystudzona. Po wyłączeniu ogrzewania tydzień później zacząć układanie tak drewna jak i kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 jakie ? jesli glazurnik klei płytki na tarasie w upalny dzien tam dopiero dochodzi do temperatur chemia musi byc przygotowana na to . tak mi sie wydaje chemia jest przygotowana na zewnątrz i do wewnątrz pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Zdecydowanie masz rację u gory kleiłem Botamentem nie pamietam symbolu na dole Sopro1. Co do układania deski to wyłacze ogrzewanie jasna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.10.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 (edytowane) absolutnie nie! Podłoga musi być wystudzona. Po wyłączeniu ogrzewania tydzień później zacząć układanie tak drewna jak i kafli. Witam Jarekkur i proszę o uzasadnienie konieczności wyłączenia podłogówki na tydzień przed montażem podłóg. Moim zdaniem należy przestrzegać temperatur podkładu w zakresie określonym przez producenta kleju i jest na ogół przedział 15'C - 25'C. Oczywiście najlepiej zachować umiar i utrzymać temperaturę powierzchni podkładu ok. 20'C,bez względu na to czy będzie działała podłogówka czy nie. Pozdrawiam. Edytowane 30 Października 2013 przez Parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 30.10.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Każdy producent podłogi ma swoje zalecenia więc najlepiej żeby nie stracić gwarancji dowiedzieć się o szczegóły montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts