ziuta62 21.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam ponownie .Po kilkudniowym namyśle wykombinowałam, że szczególnie w salonie z pustka nad nim lepszym rozwiązaniem będzie zalanie podłogówki wylewką. Będzie stanowiła lepszą masę akumulującą ciepło niż legary i pomiędzy nimi ocieplenie.Dobrze myślę czy nie. Mam jakieś 3-4 tygodnie do podjęcia decyzji i jeden problem miałabym rozwiązany.Zostanie jeszcze deska lita czy warstwowa. Czytałam o różnicach cos tam po przecinku jeśli chodzi o przewodzenie ciepła więc nie ma to raczej znaczenia. Tu wybór raczej będzie tyczył wyglądu. Tak jak pisałam wcześniej jeśli znacie producenta desek litych o wierzchniej warstwie jak Parador, dąb olejowany, szczotkowany to proszę napiszcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.08.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Chętnie zaoferuje swoje lite deski dębowe stabilizowane poprzecznie, w dowolnym wyglądzie, pod warunkiem, że będzie to II kwartał przyszłego roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Posiadam ferting parkiet 10mm merbau - chcę go położyć w łazience, na ogrzewanej posadzce.Nikt nie umie mi powiedzieć jakiego kleju użyć.Pomożecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.08.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Dziękuję za ofertę. Oglądałam te deski jako nowość i całą ofertę. Wydawało mi się, że te z powierzchnią wierzchnią o jaką mi chodzi są tylko warstwowe.W tej chwili potrzebuję wymiary desek - grubość, do zrobienia projektu podłogówki i całej podłogi na parterze. W 2 sypialniach będą grzejniki więc tam chyba się zdecydujemy na legary, a w przedpokoju i salonie podłogówka i tak jak pisałam powyżej zalanie jej betonem. Zapiszę sobie Pana namiary bo jak już ustalimy szczegóły i zrobimy projekt to nic nie będziemy zmieniać. Co Pan myśli o tych deskach w kuchni.Znajoma ma warstwowe deski dębowe, olejowane już 6 lat.. Po 5 latach przyjechała firma, wyczyścili je jakimiś środkami, ale nie cyklinowali i zaolejowali. Ale tylko w kuchni i przedpokoju. W salonie nic nie ruszali. Tam są w idealnym stanie. A czytałam, że olejowane trzeba regularnie olejować. Ona ma 3 dzieci, które ciągle przebywają w salonie i różne rzeczy się tam wyrabiają, a podłoga piekna , jak nie ładniejsza niż nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.08.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Posiadam ferting parkiet 10mm merbau - chcę go położyć w łazience, na ogrzewanej posadzce. Nikt nie umie mi powiedzieć jakiego kleju użyć. Pomożecie?? Warstwówka w łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Daj mi minutę ....... edit:chwilę później: przepraszam, podałam nazwę jednej z próbek -jak się okazało nie nadającej się w ogóle na podłogówkę. Parkiet, który mam kleić w łazience jest lity i lakierowany, niestety nie mam już żadnego kartonu w mieszkaniu, więc na chwilę obecną nie podam producenta.Mam natomiast pojedynczą deszczułkę, z którą poszukiwałam kleju.Obfocić ?? Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez malka namieszałam -poprawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 jasne napewno ktos z Panów parkieciarzy poradzi jaki klej do tego bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 22.08.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nie ma rzeczy niemożliwych tylko trzeba trochę poszukać i wszystko się da zrobić. Akurat drewno na ogrzewaniu podłogowym nie jest niczym skomplikowanym ani trudnym do kupienia w Polsce tylko warto sprawdzić czy producent dopuszcza taki montaż a nie tylko polegać na opiniach w necie. Producenci dopuszczają, a jakże ... Zdaje się nie to jest jednak jedynym kryterium ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.08.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 jasne napewno ktos z Panów parkieciarzy poradzi jaki klej do tego bedzie ok Mam nadzieję a wygląda to tak grubość 10 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.08.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 wygląda mi to na merbau własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.08.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 ale ja jestem pewna,że to merbau Z tym,że to ponoć lite jest,ma nietypową grubość 10 mm i ma być położone na podłogówce w łazience (wylewka pokryta folią w płynie). Znalezienie odpowiedniego kleju przerosło sprzedawców w okolicznych sklepach, stąd moje pytanie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 24.08.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam. Oto co znalazłam. Chyba wszystko na temat oprócz naszej Mławy. Może przyda się choćby do porównania cen.http://www.wood-floor.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.08.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 i co z tego wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.08.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dla mnie z tego tyle, że jak dostanę próbki z Mławy to ocenię. Wolę produkt rodzimy. Bo te z pokazanej stronki - spora oferta europejskich producentów, po cenach promocyjnych /czyli czekamy na promocję i kupujemy/ wychodzą taniej z transportem z UK.Z resztą nie bez powodu firm transportowych namnożyło się w ostatnich latach jak grzybów po deszczu i jeżdżą załadowane po dach nie tylko z paczkami dla rodzin, ale i z materiałami wykończeniowymi , ociepleniowymi po meble i sprzęt AGD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.08.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Nikt mi w sprawie kleju nie doradzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.08.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 JA MAM taki merbau -zwykły elastyczny -chyba coś z seleny to było.kładłem ten merbau sam na ogrzewanie podłogowe -pierwsza zima za mną szwagier ma taki parkier w łazience-2 razy już j ą zalał i żadnych skutków ubocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.08.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzięki To może ten był ?? http://www.izolacje.com.pl/aktualnosc/id1647,elastyczny-klej-do-podlog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.08.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 inny przy gruntuwaniu smierdziałokup taki , który nie zasycha szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.08.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ten daje 90 minut - to mało ?? Jest problem - selena ma tylko duże opakowania (a może ja nie umiem znaleźć mniejszych ? )Potrzebuję nie więcej niż 5 kg , przy zużyciu ok 1 kg /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Nikt mi w sprawie kleju nie doradzi ?? Klej Sika T52 lub inny tej firmy. Tych klejów wymaga łazienka i grubość parkietu 10mm. Przypominam jak zwykle o najważniejszej rzeczy,: perfekcyjne przygotowanie podłoża szczególnie w łazience i do tego na ogrzewaniu podłogowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts