DorkaB 24.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam serdecznie. Jesteśmy w trakcie budowy domu i teraz zastanawiamy się nad wyborem pieca.Dom ma 118 m2 jest parterowy. Kotłownia mieści się w budynku gospodarczym. Patrzeliśmy troche w internecie i mamy parę typów: - Eko Sas- Lazar Multikomfort- Defro AKM- Defro Duo Uni Nasze założenia:- gł. będziemy palić miałem- piec ma mieć podajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.01.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 najmniejszy multikomfort, ale dla twojego domu będzie mniej więcej 2x za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaB 20.02.2013 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Vld dzięki za odp. Proszę innych formułowiczów o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 20.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Na taką powierzchnie nowego domu to na pewno patrzcie za najmniejszym kotłem jaki się da, a i tak pewnie będzie się kisił większość czasu. W ogóle przy takim metrażu w nowym domu to się dobrze zastanówcie nad sposobem ogrzewania. I czy mieliście wcześniej do czynienia z paleniem miałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 20.02.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 - Defro AKM - Defro Duo Uni Nasze założenia: - gł. będziemy palić miałem - piec ma mieć podajnik Defro ma ładne reklamy, ale na forach przeważają złe opinie o ich kotłach. Miał jest ogólnie mówiąc trudnym paliwem, wyjątkowo mocno nabitym wodą, brudnym, kapryśnym, często tylko pozornie tańszym. Nie kombinujcie, weźcie ekogroszek, albo coś zupełnie czystego. Będziecie mieć straty na długich rurach z drugiego budynku, problemy z odpowietrzaniem, kominy, dym, itd. Grzałki w zbiorniku akumulacyjnym 1500l, druga taryfa i awaryjnie koza. Jeśli macie ciepły dom, to mogłoby się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrk999 17.07.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ja użytkuję od prawie roku kocioł Ares firmy Ekowitt. Palę głównie miałem, zdarza się też eko groszek. Kocioł bardzo porządnie wykonany, świetnie daje sobie u mnie radę na 156mkw. No i oczywiście ma podajnik (ślimakowy), więc roboty przy piecu praktycznie zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 17.07.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ja użytkuję od prawie roku kocioł Ares firmy Ekowitt. Palę głównie miałem, zdarza się też eko groszek. Kocioł bardzo porządnie wykonany, świetnie daje sobie u mnie radę na 156mkw. No i oczywiście ma podajnik (ślimakowy), więc roboty przy piecu praktycznie zero. I założyłeś konto, żeby się pochwalić. Przy takim domku lepiej dołożyć do ocieplenia i pomyśleć nad jakimś innym sposobem ogrzewania. Jeśli już koniecznie kocioł na paliwo stałe, to raczej z palnikiem wielopaliwowym, tzw. drugiej generacji w jak najmniejszym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts