sorrelhorse 24.01.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ostatnio wpadłam na pomysł zagospodarowania białej, pustej ściany w moim pokoju. Chciałabym umieścić na niej tekst, jednak naklejka nie wchodzi w grę - jest to wyjątkowy tekst. Chodzi o wiersz Czesława Miłosza pt."Ale książki". Jak to wiersz, jest dość długi, więc naklejka na zamówienie byłaby za droga. Macie jakieś pomysły, jak wcielić marzenie w życie?Z góry dzięki za odpowiedzi ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 25.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie orientuję się w cenie naklejki, ale wiem, że można też zamówić szablon na folii samoprzylepnej. Naklejasz wtedy taki szablon na ścianę, malujesz (wałkiem lub gąbką - tapując, co najmniej dwa razy) i po przeschnięciu odklejasz. Ale wątpię, czy cena będzie dużo niższa niż naklejki, bo tyle samo roboty w sumie, może jedynie koszt materiału odchodzi (najdroższy jest flok, czyli taki pseudo zamsz), a tu masz tylko folię szablonową. Druga opcja ( nie pokusiłabym się osobiście), to użyć szablonu plastikowego i po literce odmalowywać A osobiście zrobiłabym jednak tak - napisała tekst, wybrała czcionkę, ustaliła rozmiar wydruku i zamówiła to przez neta jako fototapetę. Ceny są zupełnie przystępne, a przynajmniej możesz być pewna efektu końcowego. Działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorrelhorse 25.01.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 O, fototapeta, w sumie niezły pomysł Ale z tego co wiem, ceny wahają się jakoś tak 70zł za metr kwadratowy, więc mimo wszystko nieco kasy jest. Ale wpadłam na inny pomysł - czy efekt byłby podobny, jeśli kupiłabym marker -farbę, czyli farbę w markerze i napisała to swoim własnym pismem? Trzymałoby się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 25.01.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 O, fototapeta, w sumie niezły pomysł Ale z tego co wiem, ceny wahają się jakoś tak 70zł za metr kwadratowy, więc mimo wszystko nieco kasy jest. Ale wpadłam na inny pomysł - czy efekt byłby podobny, jeśli kupiłabym marker -farbę, czyli farbę w markerze i napisała to swoim własnym pismem? Trzymałoby się? Wiesz, miałam to zaproponować ale... ale markery mają to do siebie, że trzymane poziomo po pewnym czasie przestają pisać ;( Są takie markery olejne Uni, ale też nie wiem czy wygodnie Ci będzie nimi tworzyć na ścienie. Może pędzlem? Albo tak ja wyżej, z tą różnicą, że kupujesz najtańszą białą tapetę, piszesz na podłodze, a potem kleisz na ścianę Inaczej to chyba będzie ciężko W sumie niektórzy tapetują ściany prawdziwymi gazetami, inni naklejają piórka i takie tam, to może stworzysz cytat z naklejanych pojedynczych, wycinanych z gazet czcionek (tak, jak w filmach przestępcy wysyłają groźby w kopercie ) Nie wiem jak długi ten fragment więc nie wiem też czy to nie za dużo roboty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Możesz jeszcze zrobić wydruk na folii i za pomocą rzutnika wyświetlić na ścianie.Odrysować kontury ołówkiem i wypełnić farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.01.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ja spróbował bym zadzwonić np. w to (lub podobne) miejsce : http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-scienne-naklejka-scienna-l-i2947854786.html i zapytać czy zrobili by za rozsądnie pieniądze "wiersz". Dla maszyny to w zasadzie wszystko jedno co wycina, kwestia dobrania odpowiedniej czcionki. Cena wydaje się być rozsądna. Malowanie markerem moze będzie tańsze ale cholernie czasochłonne, a w sumie czas to też pieniądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) A czy nie lepiej kupić zwykły plastikowy szablon z literkami (czasem w szkole się taki używa np na technice) i samemu to odrysować,takie coś kupisz za 5 zł +farba lub pisak.Będąc dzieckiem robiłam różne bazgroły na ścianach własnie w taki sposób i był to jakiś pisak niezmywalny bo żadna farba nie mogła później tego pokryć. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorrelhorse 27.01.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dzięki wszystkim za pomysły, pozastanawiam się i może jak skończę podzielę się efektem ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.01.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wiersz jest długi i moim zdaniem żadna metoda DIY się nie sprawdzi Napisać pięknie, odręcznie tekst to i na papierze jest nie lada wyzwaniem. Szkoda funduszy na szablony i farbę, czas to też pieniądz, jak ktoś słusznie zauważył Świetny pomysł z rzutnikiem! Rewelacja. Można by zmieniać wiersze w zależności od nastroju... Ale pomysł drogi w realizacji ... Może spróbować napisać wiersz na bristolu w kolorze sepia, przypalić brzegi.. Też nie będzie łatwo, chyba że masz talent do kaligrafii Ja robiłam setki takich rzeczy, zawsze w szkole, pracy, dla dzieci byłam tą od robienia plakatów i gazetek i wiem, że to nie jest tak hop siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 28.01.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 markerów nie polecam, moja córka miała fantastyczny pomysł i wymazała pokój w sentencjach, efekt rzeczywiście niezły, był klimat, gorzej kiedy jej się znudziło i chciała przemalować pokój, kilka warstw farby kryjącej, zanim nałożyłem kolor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.01.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Piu, ale z rzutnikiem, to chyba chodziło o coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 moim zdaniem lepiej zainwestować w tapetę i mieć wydruk jak należy w przeciwnym razie, ktoś pomyśli, że dziecko dorwało się do flamastrów i zamazało scianę. nie dasz rady odręcznie zrobić tego tak, aby wyglądało przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 30.01.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wszystko da się zrobić ręcznie. Trzeba mieć tylko dryg do tego i sprawne ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts