tomdts 24.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zapraszam do dziennika budowy - Dom na twardym wzgórzu. http://forum.muratordom.pl/blog.php?162736-Dom-na-twardym-wzgórzu Życzę miłej lektury. Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 11.08.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Toż to pierwszy komentarz u Ciebie w ogóle;) Odnośnie rys. Zgłębiałem kiedyś lekturę o wzmacnianiu konstrukcji budowlanych i podłoża. Wyraźnie była napisane: rysy właściwie zawsze się pojawiają i nie stanowią żadnej szkody dla budynku (oprócz estetyki jeśli są widoczne). Rysy takie po zakończeniu osiadania budynku stabilizują się i idą w zapomnienie. Niepokojące natomiast są rysy nieustabilizowane - budynek cały czas pracuje - jednym słowem : niedobrze. Jak Ci zmienią stosunki wodne, podjedzie Cie kopalnia, zrobią Ci jakieś melioracje to masz prawo się martwić ale też nie zawsze. Myślę że Cie uspokoiłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.08.2013 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 "...Mam pytanie: ile zajmowało wam SAMOROBOM szalowanie stropu np. 90 m²? " mi szalowane i zazbrojenie zajęło 2 miesiące - strop 100m2 zalanie betonem - 2 godziny pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 25.08.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Rysa faktycznie pracuje w stopniu różnic temperatur, jak jest chłodno to rysa się zwęża, jak jest ciepło robi się widoczna . Chyba jestem optymistą chce strop zalać w ciągu 3 tygodni, ale to zobaczymy żonka kręci nosem ale trzyma kciuki. Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 01.09.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Spoko, strop zalejesz, wieńcem chwycisz i zapomnisz o rysie.Sam tak murujesz?Na kleju da radę ale na zwykłej zaprawie chyba ciężko w pojedynkę.Niezły masz postęp w pojedynkę. A ja sie dupce z blatami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 22.12.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Postępy jak po zbóju. Widzę że ładnie zlikwidowałeś mostek ścianki kolankowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts