Bhm 24.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam mam pewną wątpliwość - Ekipa ociepliła mi budynek styropianem, i pod dachem są szpary dość duże - tak mi się wydaje http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=164567&d=1359059545 Jakiego rzędu wielkości powinna być szczelina pomiędzy styropianem który jest na ścianie kolankowej a dachem, dokładniej membraną mamy Delta Maxx, na to łaty kontrałaty i blachę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 28.01.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dziękuje za odpowiedz, u mnie jest trochę większych szpar niż na 1cm, ja rozumiem że wełna ma być wentylowana ale 3-4 cm szpara wydaje mi się zbyt duża - mam wrażenie że będą póżniej straty ciepła, taki mi się wydaje .. poczytam jeszcze jak coś w temacie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kejor 30.01.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) wentylowanie wełny to niestety nieuniknione straty ciepła, ja polecam moim klientom rozważenie technologii wióru celulozowego zamiast wełny, duuużo lepszy, a pod styropianem powietrze powinno stać odwrotnie jak przy wełnie, nie robiłem tego jeszcze ale może uda mi się dołączyć fotki z poprawek wełny mineralnej wiórem celulozowym ale żółtym prefabrykat z domów pasywnych, [moderowano][ATTACH=CONFIG]166279[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166280[/ATTACH] Edytowane 31 Stycznia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts