samosha 24.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Planujemy niebawem zabrać się za remont. Jednym z priorytetów ma być wymiana podłogi. Jesteśmy zdecydowani na podłogę drewnianą - wychodzimy z założenia, że jest lepsza. Tutaj pojawia się jednak pewna kwestia, która budzi nasze wątpliwości. Czy lepiej jest wezwać fachową ekipę do tego, czy zdać się na siebie (a dokładniej na osoby z rodziny, które mają jakieś tam doświadczenie w różnych pracach tego typu)? Jak sobie z tym radziliście? Kto kładł taki parkiet? Edytowane 24 Stycznia 2013 przez samosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 25.01.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 rodzina z takim doswiadczeniem to najwyzej panele moze ukladac , Do parkietów i podłó jakies tam doswiadczenie nie wystarczy. Może jeszcze ukladanie jakos zwalczycie ale cyklinowanie i lakierowanie to juz bardziej wymagajaca praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unisex 28.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A tam - Fachowiec - Fachowcowi nie równy ... wszystko zależy od doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 28.01.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jeśli "osoby z rodziny" mają doświadczenie również w tej konkretnej dziedzinie i do tego zrobią to za "obiad" i skrzynkę to czemu nie... Musisz jednak liczyć się z tym, że układanie litego drewna to bardzo szeroki temat - od odpowiedniego przygotowania posadzki (usunięcia starej okładziny) przez nie łatwe, jakby się mogło wydawać, klejenie, aż po wykończenie. Dodatkowo - błędy bywają bardzo kosztowne... Jeśli już samemu to lepiej wybrać warstwówkę - jest bardziej stabilna, można użyć tańszego kleju, nie potrzeba specjalistycznych maszyn a po położeniu i tak nie widać różnicy. Sam układałem warstwówkę właśnie w remontowanym mieszkaniu siostry - największe wyzwanie to było doprowadzenie wylewki do stanu używalności (nierówności do 3,5cm!!!), reszta to już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unisex 30.01.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nie będę zakładać nowego tematu, chciałbym uzyskac info co myślicie na temat lamparkietu orzech amerykański. Zastanawiam się nad zmiana podłogi w pokoju gościnnym ok 20 m2 ? Czy macie doświaczenie z lamparkietem? Dodam, że w pokoju gościnnym jest ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 30.01.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Odradzam ten rodzaj parkietu , z obserwacji u klientow ma on wiecej wad na zalet .Co tanie to drogiehttp://www.parkiet-bortnowski.pl/parkiety_lamelowe.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unisex 31.01.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dziękuje bardzo:) poczytałam troszkę fora i duzo osób jest zachwycona lamparkietem pod ogrzewanie podłogowe. Pewnie co osoba to opinia. Po dłuższej lekturze zastanawiam się nad Deska szczotkowana dąb olej extra czarny. Myślę, że nadaje się na ogrzewanie podłógowe i ma miły efekt dla oka. Co Pan sądzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 01.02.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Na ogrzewanie szeroka i cienka deska nie jest najlepszym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 01.02.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 o ogrzewaniu podłogowym i mat na nie już jest temat z duża ilością wpisów.Warto poczytac.Natomiast jeśli chodzi o deski szczotkowane olejowane to wyglądają bardzo ale to bardzo ładnie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unisex 02.02.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 02.02.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Tutaj widać dąb szczotkowany bejcowany i lakierowany .Troszke kiepskie foto bo telefonem robione ale w realu ta podłoga wygląda genialnie .Fuga jak jest zrobiona to duzo daje .Można też podłodze dodać sztucznie troche lat , porobić dziurki po kornikach , małe ubytki itp itd . Wszystko to ręczna robota ( nie żaden gotowiec marketowy ) http://img708.imageshack.us/img708/9230/zdjcie0029n.jpg Edytowane 2 Lutego 2013 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 02.02.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Grzanie przez drewno a sezon trwa pół roku. Później wiosna, lato i drewno leży nie grzane w wilgotnościach powietrza do 80 %. Zimą podgrzewane zejdzie na 3-4 % a latem wskoczy na 12-14%. Dąb jest poczciwy ale szeroki i cienki jak listek to nie zdzierży. Natura nie patrzy na modę.Mało już tu na forum było płaczu i lamentu? Panowie parkieciarze nie sztuka wykonać zlecenie i zgarnąć kasę. Kasa rzecz nabyta ale zlecenia od byłych klientów po latach dla ich dzieci, znajomych itp. To jest sedno zawodu. Każdego zawodu. Satysfakcja, że coś po nas zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unisex 05.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 A więc po kilkunastu rozmowach z firmami z Państwa branży postanowiłam zakupić jednak Deska szczotkowana dąb olej ponieważ wszyscy jednogłośnie polecaja tą deskę na podłogę i ogrzewanie podłogowe więc mam nadzieje, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 05.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja mam mieszane uczucia co do szerokiego dęba na ogrzewanie podłogowe, ale witam ZG. Przez 20 lat mieszkałem w Krośnie Odrz. Napisz na priv lub zadzwoń to z sentymentu pomogę. Koledzy godni polecenia zostali. PS Pochodzę i wróciłem do W-wy . Do Krosna trafiłem jako żołnierz zawodowy. Ale krótko mundur nosiłem i od 1988r podłogi zakładałem. Krosno , Gubin, ZG, Słubice i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi28 24.02.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Do autora/ki tematu: oczywiście, że lepiej nająć fachowców do takiej roboty. Samemu można by to zrobić, może nawet poprawnie, ale lepiej nie ryzykować. U mnie robili profesjonaliści i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 26.02.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tak naprawdę wszystko zależy od wyboru podłogi. Litą deskę za niemałe pieniądze lepiej powierzyć fachowcom natomiast deska barlinecka jest tak zrobiona, że można samemu montować. Warto oczywiście obejrzeć instrukcje i dobrze się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosha 06.03.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Nie będziemy kusić losu I chyba jednak zaufamy firmie, tym bardziej, że jesteśmy zdecydowani na drewno lite. Do autora/ki tematu: oczywiście, że lepiej nająć fachowców do takiej roboty. Samemu można by to zrobić, może nawet poprawnie, ale lepiej nie ryzykować. U mnie robili profesjonaliści i nie żałuję. Można wiedzieć, kogo wzięliście? żeby było solidnie i z gwarancją oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 07.03.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Nie będziemy kusić losu I chyba jednak zaufamy firmie, tym bardziej, że jesteśmy zdecydowani na drewno lite. Można wiedzieć, kogo wzięliście? żeby było solidnie i z gwarancją oczywiście. Dobra decyzja. Fachowcy zrobią to raz dwa i z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi28 10.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Nie będziemy kusić losu I chyba jednak zaufamy firmie, tym bardziej, że jesteśmy zdecydowani na drewno lite. I bardzo dobrze. To po prostu zbyt poważna inwestycja, żeby oszczędzać na profesjonalistach. Można wiedzieć, kogo wzięliście? żeby było solidnie i z gwarancją oczywiście. U mnie kładli fachowcy z ParkietStudio. Jest solidnie, a gwarancję mają najdłuższa. Przy okazji warto też ich się zapytać (lub innych fachowców), oni też powinni doradzić przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 05.04.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jak się okazuje nie wszyscy decydują się na ekipę i też się da! Mój kuzyn układał sam i powiedział, że posługiwał się tylko tym filmikiem:http://www.youtube.com/watch?v=yrJD_dK3HeI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts