Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to drogo za zabudowę do kuchni

alterego777

Recommended Posts

Dzień dobry,

Dostałem wycenę od firmy robiącej meble do kuchni. Meble są robione na wymiar, tj. najpierw projekt według pomiarów kuchni, a potem wykonanie wraz z montażem.

Kuchnia ma być ok. 6-7mb, z tego co tak mi się udało obliczyć. Chciałbym MDF, lakier na wysoki połysk. Do tego jedno cargo, wszystkie szafki i szuflady z wyciszeniem i na tych prowadnicach (bluma), górne szafki z aventosami, zmywarka i lodówka zabudowane. Kilka szuflad bardzo szerokich, więc powiedziano mi, że to nieco zwiększy koszt, bo muszą wytrzymać większe obciążenie. Do tego oświetlenie podmeblowe i na ścianę szkło w cenie. Oczywiście całość bez AGD.

Zaproponowali 10tys za całość. Czy to drogo czy tanio? Pewnie parę zł. da radę jeszcze z tego utargować. Wiem, że do wyceny jest potrzebny dokładny projekt i wiele szczegółów, ale chcę wiedzieć tak mocno orientacyjnie czy to w miarę normalna cena czy chcą ze mnie zedrzeć. Dzięki wielkie za wszystkie wpisy.

Mnie też się wydaje że to rozsądna cena.

Ja mam wycenę na 9 tyś. Kuchnia ma ok.7 mb dół i 2.70 góra. Dolne beda szuflady glebokie, ze 2 waskie cargo i w rogu kosz(nie pamietam nazwy, ale takie jakby dwa wysuwane jeden za drugim-nie iwiem czy ktoś zrozumie moje tłumaczenie:confused: ) Góra to klasycznie otwierane szafki - lakier wysoki połysk z płyty mdf. wys.szafek górnych 90cm

Oczywiscie bez agd, ale wliczona zmywarka pod zabudowe i piekarnik.

No to wychodzi, ze masz taniej ode mnie, bo wiecej metrow i jeszcze dwa sprzety w tym. Z drugiej strony u mnie jeszcze to szklo w cenie jest, a tanie ponoc nie jest. Kwestia jeszcze jakie masz te szuflady, czy silowniki gazowe czy te drozsze. Ale oglonie cena chyba znosna, oby wykonali dobrze to bede zadowolony.

koszt tego kosza to 800 zl - u tych co mi robili wycenę. Musze dopytać jakiej to firmy, bo jak piszesz że 1500 to moj to jakiś badziew chyba....

Oczywiscie walnęłam gafę- w wycenie nie jest uwzgldęniony ani piekarnik ani zmywarka ...chyba już dopadło mnie "zmęczenie materiału" ;) a to dopiero początek wykończeniówki

Szuflady mają system firmy GTV - to jakaś polska firma, ale jeszcze jej dokładnie nie sprawdzałam, to moja pierwsza wycena wiec jeszze wiele przede mną :)

Pozdrawiam