alterego777 25.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dzień dobry, Dostałem wycenę od firmy robiącej meble do kuchni. Meble są robione na wymiar, tj. najpierw projekt według pomiarów kuchni, a potem wykonanie wraz z montażem. Kuchnia ma być ok. 6-7mb, z tego co tak mi się udało obliczyć. Chciałbym MDF, lakier na wysoki połysk. Do tego jedno cargo, wszystkie szafki i szuflady z wyciszeniem i na tych prowadnicach (bluma), górne szafki z aventosami, zmywarka i lodówka zabudowane. Kilka szuflad bardzo szerokich, więc powiedziano mi, że to nieco zwiększy koszt, bo muszą wytrzymać większe obciążenie. Do tego oświetlenie podmeblowe i na ścianę szkło w cenie. Oczywiście całość bez AGD. Zaproponowali 10tys za całość. Czy to drogo czy tanio? Pewnie parę zł. da radę jeszcze z tego utargować. Wiem, że do wyceny jest potrzebny dokładny projekt i wiele szczegółów, ale chcę wiedzieć tak mocno orientacyjnie czy to w miarę normalna cena czy chcą ze mnie zedrzeć. Dzięki wielkie za wszystkie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 25.01.2013 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dodam jeszcze, że całość jest na cokole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.01.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wklej wizualizację - powinieneś mieć jakieś grafy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 czyli tylko 1500zł/mb -znaczy tanio(jeżeli porządna robota i lakier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 27.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mnie też się wydaje że to rozsądna cena.Ja mam wycenę na 9 tyś. Kuchnia ma ok.7 mb dół i 2.70 góra. Dolne beda szuflady glebokie, ze 2 waskie cargo i w rogu kosz(nie pamietam nazwy, ale takie jakby dwa wysuwane jeden za drugim-nie iwiem czy ktoś zrozumie moje tłumaczenie:confused: ) Góra to klasycznie otwierane szafki - lakier wysoki połysk z płyty mdf. wys.szafek górnych 90cm Oczywiscie bez agd, ale wliczona zmywarka pod zabudowe i piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 28.01.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No to wychodzi, ze masz taniej ode mnie, bo wiecej metrow i jeszcze dwa sprzety w tym. Z drugiej strony u mnie jeszcze to szklo w cenie jest, a tanie ponoc nie jest. Kwestia jeszcze jakie masz te szuflady, czy silowniki gazowe czy te drozsze. Ale oglonie cena chyba znosna, oby wykonali dobrze to bede zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 28.01.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A ten kosz o ktorym mowisz, jesli dobrze zrozumialem to jest dosc drogi. Mi w jednym sklepie oowiedziano, ze to koszt 1500zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alterego777 28.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A o szafkach widze piszesz, ze otwierane klasycznie... Dziwne, ze masz piekarnik i zmywarke w cenie, bo samo to patrzylem to ze 3 tys. Mi wychodzi, wiec cos tania ta Twoja wycena dziwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 29.01.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 koszt tego kosza to 800 zl - u tych co mi robili wycenę. Musze dopytać jakiej to firmy, bo jak piszesz że 1500 to moj to jakiś badziew chyba.... Oczywiscie walnęłam gafę- w wycenie nie jest uwzgldęniony ani piekarnik ani zmywarka ...chyba już dopadło mnie "zmęczenie materiału" a to dopiero początek wykończeniówki Szuflady mają system firmy GTV - to jakaś polska firma, ale jeszcze jej dokładnie nie sprawdzałam, to moja pierwsza wycena wiec jeszze wiele przede mną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts