Pawfed 02.02.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam. Byłbym wdzięczmy, gdyby ktoś rzucił okiem na mój temat. Z góry wielkie dzięki. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?234594-Pralka-do-zabudowy-do-1-400-z%C5%82 Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 03.02.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam, poszukuję pralki max wysokość 82 cm, najlepiej z duzą ładownością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justxa 07.02.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Może pralka kompaktowa Candy Aquamatic? Ale nie spodziewaj się, że mała pralka będzie duża w środku - takie cuda potrafi tylko Tardis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 12.02.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witam, poszukuję pralki max wysokość 82 cm, najlepiej z duzą ładownością? Jak powyżej, nie spodziewaj się dużej ładowności. Napisz coś o budżecie i preferencjach - ładowność, otwieranie od góry, czy z przodu, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niepokorna 15.02.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 My z kolei mamy Amicę, model AMICA AWX 612D i sprawuje się bardzo dobrze. Mieliśmy na oku inne, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na tą, w sumie nie wiem czemu. A czy to droższy czy tańszy sprzęt, ciężko mi powiedzieć. Analizując ceny pralek (http://www.redcoon.pl/c08010000-Pralki-i-suszarki) widzę, że mieści się na średnim pułapie cenowym. Wiem jednak jedno - na pewno w wyborze tego rodzaju sprzętów do domu (tak zwanych "dużych") nie warto kierować się ceną. Raczej popytać znajomych jak im się sprzęty sprawdzają. W końcu kupujemy je na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 19.02.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 pralka ma być otwierana od przodu. Mamy zrobioną szafke z umywalką I blatem I pod ten blat ma się zmieścić pralka. max wysokość 82,5 cm. Myślałam o pralce do zabudowy, bo one są niższe. Budżet ok 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 22.02.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 A moja stara, wysłużona Beko - 11 letnia teraz już chyba ostatecznie spasowała ;( Sprawowała się bez zarzutu, a teraz padł programator - jak sądzicie -warto kupować nowy, czy dać sobie spokój i udać się do sklepu po nową pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 22.02.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Ja kupilem pralke Bosch Maxx7 Varioperfect. Klasa A+++, Posiada programy Time Perfect i Eco perfect.Koszt 1200 do 1300 zl.Jest cholernie oszczedna, dopiera super nawet na time ferfect w 45 minut, posiada elektronike wagowa i program szybki 15 min i 45 minut, wsad 7 kg. A dlaczego ta pralka.Przedewszystkim dla tego iz w tych pralkach wszystkie czesci i lozyska sa wymienne, a nie zalewane razem z zespolem pioracym, jak w wiekszosci nowoczesnych pralek. Co sie stanie gdy padnie lozysko na bebnie zaraz po gwarancji. Bosza oddaje do naprawy i za wymiane lozyska place 100 zl. W pralkach ktore maja zalewane na stale lozyska w zespole pioracym niestety trzeba wymienic caly zespol pioracy, ktory defakto kosztuje tyle co cala pralka i nie ma sensu go wymieniac. Druga pralke mam Mastercooka rowniez z wymiennymi lozyskami, nie zalewanymi.Te pralki mastercooka i boscha sa proste jak budowa cepa i w nich nie ma co sie psuc.Jeszcze candy robi pralki z lozyskami oddzielnymi, ale nie wszystkie modele.Takze szukac pralki z wymiennymi lozyskami, a nie zalewanymi w zespole pioracym.Nie polecam tureckiego becko i obecnie samsunga u ktorego szfankuje elektronika, zaraz po gwarancji Edytowane 22 Lutego 2015 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusznowak976 25.02.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam Teraz to najlepiej sprzęt z 5 letnia gwarancją. Bo psują się na potęgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMilka 25.02.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Tak naprawdę jaka jest różnica między pralką otwieraną od góry i od przodu - czy ma to jakiś wpływ na jej działanie? Edytowane 28 Lutego 2015 przez MMilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbettka 27.02.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na kupnie takich sprzętów absolutnie nie warto oszczędzać. Kupisz tanią pralkę, zaraz się popsuje i i tak trzeba ją będzie wymieniać. To sprzęt na lata więc jednak lepiej zainwestować w taki naprawdę dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 12.03.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Taaa..... do wynajmowanego mieszkania kupiliśmy 20 lat temu zwykłego elektroluxa (Bój jeden wie co w niej było prane ), a teraz kupiliśmy pralkę Polar za 900zł i też działa bez problemu. Miałam kiedyś wypasionego samsunga z suszarką (suszarka niszczyła mi ubrania, więc jej nie używałam) i nie zauważyłam różnicy w jakości prania w porównaniu do Polar'a. Więc może nie warto przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 12.03.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 w poprzednim mieszkaniu od nowości mieliśmy elektroluxa, model bez udziwnień, ładowana od góry po 7 latach zmieniła właściela -sprzedana razem z mieszkaniem, jej jedyny mankament to mega głośne wirowanie jakby śmigłowiec lądował, u mojej mamy też elektrolux lepsiejszy model bo z wyświetlaczem i bajerami od 9 lat nic sie nie dzieje żaden fachmen jej jeszcze nie oglądał. Do domu chyba też wybierzemy elektroluxa, aaa nie stosowałam calgonu i pralka chodziła niemal codziennie lub 2x dziennie -małe dzieci. Kiedys rodzice mieli polara po 30 latach odmówiła posługi:P to był sprzęt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 12.05.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Tak naprawdę jaka jest różnica między pralką otwieraną od góry i od przodu - czy ma to jakiś wpływ na jej działanie? pralka ładowana od góry przydatna jest w mieszkaniu gdy masz ograniczoną przestrzeń. One z reguły są węższe przez to że bęben jest odwrócony. moim zdaniem pranie lepiej wkłada się do zwykłej pralki a miałem już taką i taką więc wiem co mówię.Chyba,że ktoś ma malenką łazienkę to wtedy ta "od góry"lepiej się nada bo jest mniejsza. "w poprzednim mieszkaniu od nowości mieliśmy elektroluxa, model bez udziwnień, ładowana od góry po 7 latach zmieniła właściela -sprzedana razem z mieszkaniem, jej jedyny mankament to mega głośne wirowanie jakby śmigłowiec lądował, u mojej mamy też elektrolux lepsiejszy model bo z wyświetlaczem i bajerami od 9 lat nic sie nie dzieje żaden fachmen jej jeszcze nie oglądał. Do domu chyba też wybierzemy elektroluxa, aaa nie stosowałam calgonu i pralka chodziła niemal codziennie lub 2x dziennie -małe dzieci. Kiedys rodzice mieli polara po 30 latach odmówiła posługi to był sprzęt! " Electrolux to dobre pralki są. Jakościowo na prawdę wysoka półka. Też mam dobre doświadczenia z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszReczkowski 29.05.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ma ktoś z Was pralkę Samsunga tę wypasioną z opcją aplikacji na telefonie? Amica ma podobny design, ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tessau 08.09.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ameryki nie odkryłeś. Od czego są porównywarki cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patryk2000 15.09.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dla mnie osobiście pralka powinna być funkcjonalna. Jeśli chce się kupić dobry sprzęt, to powinno się liczyć z wydatkiem ponad 2000 zł. Zależy też oczywiście jak dużą rodzinę posiadasz Ważne, aby chodziła cicho i była nieawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorusek 15.09.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Prosze poleccie mi pralke jakas lepsza, bo kolejna juz przecieka i watpie w oplacalnosc jej naprawy.Do 3tyś +- kupi cos konkretnego na lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 15.09.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 W dzisiejszych czasach już nie ma pralek na lata. Najlepiej jest kupić jakąś tanią za 700-900 zł i za kilka lat będzie mniejsza strata jak trzeba będzie ja wywalić Pralki za ponad tysiąc od tych tańszych różnią się tylko tym że mają więcej różnych funkcji które i tak są niepotrzebne a do tego zużywają mniej wody i prądu tylko że kosztują tyle że to i tak się nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorusek 15.09.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 No w sumie pewnie masz racje chodz opinie sa rozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts