Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka - droższa czy tańsza?

Louder

Recommended Posts

• Odpowiedzi 252
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Raczej postawiłbym na sprzęt bardziej kojarzony z pralkami niż smartfonami.

Może być Bosch, Candy lub Electrolux. U mnie w domu ta ostatnia pralka dobrze pierze.

Zastanów się również nad zastosowaniem pralki. Np. co innego pralka dla singla, a co innego dla małżeństwa z trójką małych dzieci.

Ja po wielu latach korzystania z tanich pralek marki krzak (głównie na stancjach) w końcu sobie pozwoliłem na zakup cudeńka. Głownie wkurzony tym że jak już taki "krzak" sie popsuł to nic nie można było z tym zrobić.

To "cudeńko" to Praleczka ELektroluxa z systemem parowym. Muszę powiedzieć że jest świetna. Droga jak pierun ale sprawuje się idealnie. No i funkcja parowa jest nie do porównania.

bbob, piszesz, że odrzuciłbyś najtańsze i najdroższe a jednocześnie jako przykład podajesz najtańszą pralkę, do tego już właściwie nie do kupienia.

Pralka za 900zl i ta za 1300 zl to jest ta sama kategoria - najtansze - i różnice pomiędzy nimi są subtelne, żeby nie powiedzieć niezauważalne, wiec Twoje wnioski nie zaskakują.

To pewnie któraś z tych starszych jak mniemam? Bo na te nowsze to widziałem, że na silnik jest 10 lat gwarancji...

10 lat gwarancji jest na silniki inverter - na zwykłe nie ma. Electrolux ma niezłe pralki poza częścią poprzedniej linii modelowej powstałej wkrótce po wykupieniu Ardo...

Hotpoint - Ariston - którakolwiek z linii Aqualtis - potężny pojemny bęben, program krótki i program do wełny z certyfikatem Woolmark, poza tym silnik indukcyjny i jeszcze parę innych fajnych rzeczy.

Bardzo podoba mi się ta pralka ale narzekają na nią na innym forum z powodu głośnego działania pompki czy pobierania dużej ilości wody Poszukuję pralki dla dwóch osób. Czy lepsza będzie dla mnie pralka Elektroluxa EWS1056EDU z wkładem 5kg czy jednak ten Ariston. Z góry dzięki za pomoc

Ja też nie daje się nabierać na te wszystkie bajery. Firmy produkują sprzęty z róznymi opcjami, ale tak naprawdę korzysta się ciągle z tych samych 3 programów. Przynajmniej ja tak mam. Wydaje mi sie, że przed kupnem trzeba jasno określić na ile kg ma byc, jaka oszczędnośc. Dla mnie ważne też było, żeby miała wsad od góry, bo zajmuje mniej miejsca w łazience.

Bardzo podoba mi się ta pralka ale narzekają na nią na innym forum z powodu głośnego działania pompki czy pobierania dużej ilości wody Poszukuję pralki dla dwóch osób. Czy lepsza będzie dla mnie pralka Elektroluxa EWS1056EDU z wkładem 5kg czy jednak ten Ariston. Z góry dzięki za pomoc

Ten electrolux ma całkiem niezłe opinie na Ceneo http://www.ceneo.pl/19734925 (dobra cena, cena / jakość, ekonomiczność). W dodatku Electroluxy bodaj robią w Oławie więc to polski produkt.

Ja zawsze kupowałam tańsze pralki i się jeszcze nie zawiodłam.

To trochę jak z pizzą. Można mrożoną w markecie kupować i się na niej nie zawieść. Tak przynajmniej niektórzy myślą, dopóki nie zostaną poczęstowani pizzą z dobrej pizzerii.

Podobnie jest z AGD, wszystko ok, dopóki nie porówna się rachunków za prąd i wodę taniego sprzętu z tym markowym.

Czyli tak jak napisał bings liczy się stosunek dobra cena, cena / jakość, ekonomiczność.