Jozecki 08.07.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Niby mówicie, że tańsze lepsze, ja się już raz przejechałem bo chciałem zaoszczędzić, a tańsza pralka zepsuła się miesiąc po okresie gwarancji. Kupiłem droższą i póki co wszystko chodzi, a nawet gwarancja minęła. Wydaje mi się, że na takich sprzętach nie ma sensu oszczędzać bo potem czeka nas rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.07.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jak masz electroluxa to trzymaj kciuki żeby się nie psuł. Ja już pożegnałem się z tą marką i do niej już nie wrócę. Ja kupilem Boscha pochodzila trzy lata i ja szlag trafil (4 osobowa rodzina) Rok po gwarancji. Serwisant stwierdzil iz przyjazd fachowca to koszt 85£ + materialy i robocizna. Po rozmowie z dostawca nowej pralki, dowiedzialem sie ze mnustwo klientow przejechalo sie na niemieckiej firmie. Sporo reklamacji. Towar ich sie nie sprzedaje i zalega w magazynach. Wiec i ja pozegnalem sie z Boschem. Kupilem Samsunga eco bubble, dziala bez zarzutow od ponad roku. Przynajmniej Samsung daje 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo_trok 24.07.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Droższa lepsza - wiadomo. nie rozumiem sensu tego wątku. Admin powinien usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 25.07.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Droższa lepsza - wiadomo. nie rozumiem sensu tego wątku. Admin powinien usunąć Admin powinien usunąć konto kolejnego trolla internetowego, który nabija nic nie wnoszące i mało wartościowe posty pod każdym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 28.07.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 często jest tak że płacisz za wyświetlacz np 500 zł + do wartości pralki, bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanowak 29.07.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ja zawsze brałam tańsze pralki i nigdy się nie zawiodłam - po prostu dobieram z funkcjami, które są mi potrzebne, unikając tego, co zbędne. Warto tez kupić przez internet już wybrany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manolev 29.07.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 zawsze trochę tańszą można wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 08.08.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Kupiłem pralkę Hotpoint - Ariston WMSG 601 PL, zresztą poleconą mi na forum, mam nadzieję, że w dobrej wierze Przy pierwszym praniu pralka nie spuściła wody, wyłączenie pralki i włączenie pomogło, woda zeszła, ale pranie było nieodwirowane. Przy drugim praniu, przy wirowaniu, jak to określiła moja żona (mnie nie było w domu), nagle pralka p***a tak, że myślała, że się rozpadła. Po spuszczeniu wody, wyjęciu prania oczom jej ukazał się pogięty bęben z kawałkami plastiku w środku. Telefon na infolinię, za którymś razem udało się dodzwonić. Tydzień czekania na serwisanta, serwisant przyszedł, sprawdził, uszkodzona obudowa bębna, bęben, łożyska i grzałka, cała jest tylko obudowa pralki i programator. Producent, niestety dla mnie, postanowił naprawiać pralkę, a nie wymienić ją na nową. Teraz mija już prawie 2 tydzień odkąd moja nowa pralka nie działa. Nie wiem nawet od którego momentu producent ma 2 tygodnie na usunięcie awarii, od momentu zgłoszenia? Wizyty serwisanta? Chyba miałem pecha, bo serwisant (przemiły fachowiec) powiedział, że przez 15 lat czegoś takiego nie widział.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 11.08.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Trzeba było skorzystać z rękojmi sprzedawcy i wymienić na nową, a nie serwis wzywać. Ale rzeczywiście chyba miałeś pecha, bo żeby coś takiego się stało...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WesołyRomek84 11.08.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ja ogólnie w agd (małym i duzym) preferuje sprawdzone firmy o uznanych markach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 12.08.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie wiem nawet od którego momentu producent ma 2 tygodnie na usunięcie awarii, od momentu zgłoszenia? Wizyty serwisanta? Chyba miałem pecha, bo serwisant (przemiły fachowiec) powiedział, że przez 15 lat czegoś takiego nie widział.... Faktycznie dobrą pralkę kupiłeś i tego się można trzymać. Żaden producent nie jest doskonały i takie coś może się zdarzyć. Ot trafiło na Ciebie - proponuję puścić Lotto - może też trafisz Rozumiem lekką frustrację związaną z tym że pralka jest a jednak jej nie ma. ale będzie dobrze. Nie wiem natomiast o co Ci chodzi z tymi dwoma tygodniami?? Gdzie masz zapisane że producent ma 2 tygodnie na usunięcie awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenovo65 12.08.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 karte gwarancyjną przeglądnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaa 12.08.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Bayzone_pl może mnie poratujesz. Już kiedyś mi podpowiedziałeś z kilkoma produktami więc może i tym razem się uda Mam problem odnośnie pralki. Problem związany jest niestety z moim roztargnieniem i najpierw postawiłam sobie meble na wymiar ,a później okazało się ,że pralka która ma być zabudowana i jaką sobie wybrałam jest za duża Szukam pralki, która będzie miała max 60cm głębokości wraz z drzwiczkami i miała 8 kg wsadu. Wcześniej miałam już upatrzone dwie pralki , Miele ,ale w tej okazało się ,że drzwiczki otwierają się w druga stronę ,a potem Siemens iQ 700 ,ale jest niestety za głęboka . Teraz szukam pralki i wiem ,że np samsung ma takie 55cm to z drzwiczkami pewnie jakieś 58-59cm ,ale nie wiem czy są to pralki godne polecenia. Jest jeden taki model nad którym tez się zastanawiamy z mężem , Samsung WF1802XEC. Czytam o niej opinie i sama nie wiem co myśleć. Przeraża mnie też trochę ,że ma raptem 45cm ,a to dość malo jak na 8kg wsad :/ Ogólnie Samsunga lubię , mam ich lodówkę ,ale czy mają też dobre pralki to nie wiem. Może znasz jakieś inne pralki godne polecenia.Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 13.08.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (...) 8kg to nie jest pojemność pralki! 8kg to maksymalna waga wsadu... Im płytszą pralkę wstawisz tym płytszy - a co za tym idzie - mniej pojemny będzie jej bęben. To że producent opisze ją na 7, 8 czy nawet 15 kg nie ma znaczenia - natomiast ładnie wygląda na etykietce i klient poszukujący pralki się "złapie" Obawiam się za to że nie bierzesz pod uwagę innej kwestii jeszcze... Mam rozumieć że zabudujesz pralkę - od przodu drzwiczkami meblowymi - to jeszcze spoko - ale od góry dasz blat (kuchnia) albo półkę (łazienka) i tu zaczynają się schody.... Jeśli blat czy półka będą wysunięte do przodu a co za tym idzie front pralki cofnięty do tyłu tak aby można było zamknąć drzwiczki meblowe to będziesz dozować detergenty... lejkiem Może jeśli już decydujesz się na zabudowanie pralki to może wybierz pralkę do zabudowy ?? i tak będzie schowana więc nie musi być "piękna" P.S. Pralki Samsunga są bardzo dobre i o ile nie ma się co na siłę podniecać technologią EcoBubble o tyle Diamond Drum jest świetnym patentem. Więc brać śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaa 13.08.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) ... Dziękuje za szybką odpowiedź. Na szczęście w szafce w której będzie stała pralka (w łazience) zaraz nad otworem na pralkę jest jeszcze zdejmowana regulowana półka zarezerwowana na detergenty więc jeżeli okaże się ,że będę miała problem z dozowaniem detergentów to ją zdemontuję albo skrócę tak aby pralka wystawała bądź po prostu zamontuje półkę wyżej. Tutaj pole do manewru na szczęście mam. Gorzej z głębokością. Trochę mnie uspokoiłeś z tą firmą. Nie muszę mieć ecobubble , to dla mnie zbędny bajer. Żałuje tylko ,że ten wsad 8 kg to tylko chwyt marketingowy. Czytałam właśnie ,że w tej akurat pralce co załączyłam poprzednio wyświetla się ilość kg tylko przy programie bawełna ,a przy innych programach już nie mierzy kg co jest błędem bo inne materiały niż bawełna mają mniejsze ograniczenie wagowe a skąd będę wiedzieć czy nie włożyłam za dużo :/ Chciałabym mieć pralkę najlepiej na 8 kg wsadu w każdym programie . Moja 4 os rodzina dużo mi podrzuca ciuchów ,a wolałabym robić powiedzmy 2 prania ,a nie 4 :/ Kwestia pralki do zabudowy jest otwarta,ale widzę ,że jest ich mały wybór.Cenowo też nie najlepiej.Jakąś konkretną mógłbyś mi polecić ? Nie wiem jednak czy wybór zwykłej nie byłby lepszy :/ Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez mrowkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 14.08.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziękuje za szybką odpowiedź. Na szczęście w szafce w której będzie stała pralka (w łazience) zaraz nad otworem na pralkę jest jeszcze zdejmowana regulowana półka zarezerwowana na detergenty więc jeżeli okaże się ,że będę miała problem z dozowaniem detergentów to ją zdemontuję albo skrócę tak aby pralka wystawała bądź po prostu zamontuje półkę wyżej. Tutaj pole do manewru na szczęście mam. Gorzej z głębokością. Trochę mnie uspokoiłeś z tą firmą. Nie muszę mieć ecobubble , to dla mnie zbędny bajer. Żałuje tylko ,że ten wsad 8 kg to tylko chwyt marketingowy. Czytałam właśnie ,że w tej akurat pralce co załączyłam poprzednio wyświetla się ilość kg tylko przy programie bawełna ,a przy innych programach już nie mierzy kg co jest błędem bo inne materiały niż bawełna mają mniejsze ograniczenie wagowe a skąd będę wiedzieć czy nie włożyłam za dużo :/ Chciałabym mieć pralkę najlepiej na 8 kg wsadu w każdym programie . Moja 4 os rodzina dużo mi podrzuca ciuchów ,a wolałabym robić powiedzmy 2 prania ,a nie 4 :/ Kwestia pralki do zabudowy jest otwarta,ale widzę ,że jest ich mały wybór.Cenowo też nie najlepiej.Jakąś konkretną mógłbyś mi polecić ? Nie wiem jednak czy wybór zwykłej nie byłby lepszy :/ Jak włożysz za dużo to się nie uruchomi "Zwykła" pralka zawsze może zmienić miejsce przebywania i opcję na wolnostojącą - zabudowa będzie raczej zawsze "skazana" na zabudowę Najlepiej jak byś miała - albo ktoś inny z naszych konkretnych Forumowiczy - podejść gdzieś na żywo do którejś z pralek z tych nowych glassdoor Samsunga i tak ją rzeczowo - analogową miarką zmierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerg 19.08.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pralki w większości różnią się tylko detalami. Pralka za 1000zł może podziałać dłużej od takiej za 2000zł ale to wszystko zależy od szczęścia oraz od tego jak ją użytkujemy. Ja używam pralki indesit od 6 lat i nic się nie psuje ale z tego co wiem to Beko na pralki dawało jakąś dłuższą gwarancję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_a 30.08.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Pralka wydaje mi się być jednym z tych urządzeń, na którego kupnie nie warto oszczędzać. z założenia jest to sprzęt na całe lata więc lepiej żeby był trochę lepszej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.09.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Pralka wydaje mi się być jednym z tych urządzeń, na którego kupnie nie warto oszczędzać. z założenia jest to sprzęt na całe lata więc lepiej żeby był trochę lepszej jakości Masz rację - wydaje Ci się - i nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością Jest to sprzęt aktualnie na całe 4-6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 01.09.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Pralki to tylko bęben z silnikiem. Reszta to tylko bajery. Jak chcesz z nich korzystać to inwestycja jest wskazana. W innym wypadku wybierz najtańszą z gwarancją minimum rok, i podstawy typu jeden program długi z namaczaniem, długim czasem zwykłego prania, płukanie, wirowanie; program drugi to samo w krótszym czasie. Przydałby się jeszcze przycisk zmniejszający pobór wody. Pralki są tym droższe im więcej w nich elektroniki, a dopóki nie zaczną gotować to jest to mało potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts