stawnasto 26.01.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam Serdecznie. Mam problem z chodnikiem który znajduję się na zewnątrz domu. Na chodniku położone są płytki gresowe, bardzo śliskie zimą, do tego stopnia że aby przejść przez chodnik trzeba się czegoś trzymać. Powierzchnia całego chodnika to ok. 50m2. Mam pytanie czy idzie to jakoś przemalować czymś aby poprawić przyczepność zimą?? może jakaś farba, żywica najlepiej bezbarwna itp. rozwiązania. można zmatowić np. środkową część najczęściej używaną. Znalazłem tylko jakąś farbę antypoślizgową ale cena to prawie 600zł netto za 5l W domu żona w ciąży i łatwo o wypadek.... Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 no to chopie co to jest 600zł w zestawieniu z żoną w ciąży!a na poważnie to warto odwiedzić jakiś poważny sklep chemiczny (bo budki z farbami czy hipermarkety budowlane niekoniecznie muszą być tu kompetentne), moze jest jakieś logiczne i nienajdroższe rozwiązanie, mi do głowy przychodzi żywica (epoksydowa?) z piaskiem kwarcowym, tym można zrobić nawet efekt papieru ściernego, gdzieś kiedyś chyba w wątku łazienkowym forumowiczki zachwalały sobie środek STOP IT, ponoć rewelacyjny (użyty w akurat w śliskim brodziku) ale dość drogi, nie wiem ile masz tego gresu śliskiegoa może najtaniej będzie położyć inny gres...i co byś nie wymyślił raczej warto zaczekać z modernizacją do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts