mixtur 26.01.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich Mój pierwszy post i pierwszy problem:) W moim nowym mieszkanku w stanie "deweloperskim" trzeba wreszcie zacząć coś robić i padł wybór na kanalizację. Panowie zostawili mi takie coś jak na zdjęciach (to oprócz puszki:)) I wszystko byłoby w porządku gdybym tylko sam kibelek podłączał (mam zamiar tam stelaż wstawić) ale tak się składa że to moja główna i jedyna łazienka więc ma znaleźć się tam umywalka, kabina i pralka. Tak więc muszę się jakoś wpiąć w pion z tymi punktami. I teraz pytanie: Jak to zrobić? gdyż chciałbym podłączyć je prowadząc wyłącznie w podłodze (właściwie zostałem zmuszony gdyż Pan szanowny kierownik powiedział że po ścianie nośnej mogę tylko prowadzić rury w pionie)? Można się wpiąć do pionu poniżej ujścia z kibelka? czy jakiś inne rozwiązania proponujecie? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez mixtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixtur 28.01.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ktoś pomoże? Jakies drobne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszcz 28.01.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ktoś pomoże? Jakies drobne sugestie? Jedyne wyjście to rozkuć podłogę, i wstawić drugi trójnik poniżej tego na zdjęciach. Ewentualnie wszystko w tą samą rurę, i o ile z pralką, i umywalką nie będzie problemu, to żeby uzyskać spadek do prysznica, będziesz musiał zrobić coś podobnego tylko zamiast tronu prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixtur 28.01.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No co to to nie:) Jeszcze mi się żona przewróci schodząc po tych zmyślnych schodkach:)Wracając do tematu: A co z normami co mówią by odpływ z kibelka był w pionie jak najniżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 14.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Wysokość nie ma znaczenia. Spływ ze spadkiem 1,5 do 3 % .Więcej oczywiście może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts