Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podłączyć się do pionu kanalizacyjnego

mixtur

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mój pierwszy post i pierwszy problem:) W moim nowym mieszkanku w stanie "deweloperskim" trzeba wreszcie zacząć coś robić i padł wybór na kanalizację. Panowie zostawili mi takie coś jak na zdjęciach (to oprócz puszki:))

CAM00025.jpgCAM00028.jpg

I wszystko byłoby w porządku gdybym tylko sam kibelek podłączał (mam zamiar tam stelaż wstawić) ale tak się składa że to moja główna i jedyna łazienka więc ma znaleźć się tam umywalka, kabina i pralka. Tak więc muszę się jakoś wpiąć w pion z tymi punktami. I teraz pytanie: Jak to zrobić? gdyż chciałbym podłączyć je prowadząc wyłącznie w podłodze (właściwie zostałem zmuszony gdyż Pan szanowny kierownik powiedział że po ścianie nośnej mogę tylko prowadzić rury w pionie)? Można się wpiąć do pionu poniżej ujścia z kibelka? czy jakiś inne rozwiązania proponujecie?

Edytowane przez mixtur

Ktoś pomoże? Jakies drobne sugestie?

Jedyne wyjście to rozkuć podłogę, i wstawić drugi trójnik poniżej tego na zdjęciach.

Ewentualnie wszystko w tą samą rurę, i o ile z pralką, i umywalką nie będzie problemu, to żeby uzyskać spadek do prysznica, będziesz musiał zrobić coś podobnego schody_ke_trunu-515x345.jpg tylko zamiast tronu prysznic :lol:

• 3 weeks później...