lucjatoja 26.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Czy tak to powinno wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjatoja 26.01.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Napisaliśmy reklamacje i nie napisali, że nie uznają, bo powinniśmy zauważyc, że niepotrzebnie położyliśmy.... Nie, reklamacja odrzucona, bo tak powinno być, normy jakieś, bla bla bla i tak ma być!!! Kurde! Kładł może ktoś ten gres i miał podobna sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 26.01.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Tak z ciekawości - ile kosztował m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 26.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kurcze, kto to układał ? Fachowiec nie informował że cos nie teges, przed ułożeniem ? Wtedcy trzeby było zaieść to z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjatoja 30.01.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 metr kosztował ok 80 zł, budujemy dom systemem bardzo gospodarczym i sklep w którym to kupiliśmy jest ok 30 kilometrów od domu. Koszt zawiezienia tego do sklepu był bardzo duzy. Do tego przyjechał brat mojego męża (informatyk) i kładli razem z mężem (teleinformatyk) no i oczywiscie ja pomagałam;-). Decyzja była prosta, albo odwozimy, jesteśmy kupę kasy w plecy, a brat następny urlop ma za jakieś 2 miesiące, albo kładziemy co jest. Podłoga wyglada naprawdę fajnie, ale jest masakrycznie krzywa i bardzo się zdenerwowałam, że taka jest norma i tak ma być, więc ostrzegam innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.01.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wygląda to masakrycznie. Ale skoro się zdecydowaliście położyć to co można jeszcze zrobić? Teraz to juz za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 30.01.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Ja miałam tak samo, gres Tanzanya tej samej firmy. Rozmawiałam z przedstawicielem: tak może być, trzeba kłaść na szeroka fugę. Tak samo nie mieliśmy czasu na reklamacje. Masakra. Zostawiliśmy i się męczymy. Ciekawe, że odcień grafitowy był równy. A ten jasny takie same fale. Okropne. I pisze że to I klasa. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez yamatokai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 30.01.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 sklep w którym to kupiliśmy jest ok 30 kilometrów od domu. Koszt zawiezienia tego do sklepu był bardzo duzy. samolotem chcieliscie to oddawac ze taki duzy koszt na 30km w jedna strone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 30.01.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Tan gres trochę waży. Trzeba zamówić transport, trzeba to załadować, rozładować, a i tak np. nam powiedziano, że reklamacja będzie odrzucona na 99%. Jak znam życie to trwało by to pewnie z miesiąc. A budowa czeka. Więc nie dziwie się, że zostawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjatoja 07.02.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 tak, odwiezienie ok 70 m gresu jest kosztowne i wymaga wiele wysiłku fizycznego. Nie bardzo rozumiem, gres rektyfikowany i fuga 5 mm? Nieważne, chidzło o to, że jeśli się zastanawiacie nad gresem firmy stargres to już się nie zastanawiajcie i kupcie inny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 i to jest dobra puenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 08.02.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Raczej na przyszłość - jak chcecie sami kłaść tak duże płytki to proponuję użyć "system szybkiego poziomowania płytek" RUBI lub Raimondi lub jeszcze inne klony które się pojawiły na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.02.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Raczej na przyszłość - jak chcecie sami kłaść tak duże płytki to proponuję użyć "system szybkiego poziomowania płytek" RUBI lub Raimondi lub jeszcze inne klony które się pojawiły na rynku. Bzdura - skąd wiesz że mają krzywą podłogę? Niestety to po prostu są polskie normy. Przed zakupem do siebie oglądałam te płytki i już na dzień dobry w sklepie mi się nie podobały. Polscy producenci zalecają nawet przy rektyfikowanych płytkach fugę co najmniej 2 mm bo wiedzą, że nasze normy dopuszczają tzw. łódkowanie płytek przy długich i wąskich formatach, niweluje się to właśnie szerszymi fugami. Do tego jeszcze jak ktoś nie ma wprawy albo pierwszy raz układa takie płytki to nawet jak sobie kupi Paradyża po 150zeta za m2 to mamy efekt jak poniżej i już po tzw. "ptokach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rteez 26.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Bzdura - skąd wiesz że mają krzywą podłogę? Niestety to po prostu są polskie normy. Przed zakupem do siebie oglądałam te płytki i już na dzień dobry w sklepie mi się nie podobały. Polscy producenci zalecają nawet przy rektyfikowanych płytkach fugę co najmniej 2 mm bo wiedzą, że nasze normy dopuszczają tzw. łódkowanie płytek przy długich i wąskich formatach, niweluje się to właśnie szerszymi fugami. Do tego jeszcze jak ktoś nie ma wprawy albo pierwszy raz układa takie płytki to nawet jak sobie kupi Paradyża po 150zeta za m2 to mamy efekt jak poniżej i już po tzw. "ptokach". akurat płytki paradyża i ten cały marketowy stargres powinien mieć zakład zalecany przez producenta czyli nie większy niż 30% długości płytki. odchyłki płytek są uwarunkowane gatunkiem, sortem i odcieniem. przypadkiem wiem coś o tym, bo jakoś nikt nie bierze dwóch takich samych płytek czołowo do siebie i nie uciska z jednego boku. wówczas widać co kupujecie i nie możecie mieć pretensji do glazurnika jak to położył, chyba że wbrew zaleceniom producenta... powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 05.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja mam u siebie położony Stargres 60x60cm, ale nie zauważyłem żeby płytki były krzywe. http://dom.konarski.eu/galeria/plytki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rteez 06.03.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ja mam u siebie położony Stargres 60x60cm, ale nie zauważyłem żeby płytki były krzywe. http://dom.konarski.eu/galeria/plytki.jpg ale my tu mówimy o nieco innej bajce - płytki imitujące panele mdf o formacie 20x120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 tak, odwiezienie ok 70 m gresu jest kosztowne i wymaga wiele wysiłku fizycznego. Nie bardzo rozumiem, gres rektyfikowany i fuga 5 mm? Nieważne, chidzło o to, że jeśli się zastanawiacie nad gresem firmy stargres to już się nie zastanawiajcie i kupcie inny! Czekaj, nie załapałem. To teraz jak jest przyklejony to bedzie łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 07.03.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 akurat płytki paradyża i ten cały marketowy stargres powinien mieć zakład zalecany przez producenta czyli nie większy niż 30% długości płytki. odchyłki płytek są uwarunkowane gatunkiem, sortem i odcieniem. przypadkiem wiem coś o tym, bo jakoś nikt nie bierze dwóch takich samych płytek czołowo do siebie i nie uciska z jednego boku. wówczas widać co kupujecie i nie możecie mieć pretensji do glazurnika jak to położył, chyba że wbrew zaleceniom producenta... powodzenia... A tu Cię zaskocze. Kupiłem ich gres 63x63 i to 2 gat w cenie 32 zł bo sie podobal zonie a mi cena. Aaa mam tez Villeroy&Boch za 170 zł. Różnica jest ale niewielka. Stargres wyszed "pałakowaty" na 1 mm ale nie kładkę karo to nikt tego nie zauważy szczególnie na tak dużej płytce. Przed zakupem sprawdziłem 5 sztuk, każdy róg do rogu - zero różnicy. W domu sprawdziłem jeszcze 3 paczki, no ... Ideał. Pozostaje mi myśl ze ten 2 gat objawi sie kolorem, choć do tego wezmę żonę aby zobaczyła. Kładziemy po świętach to napisze co i jak ale na razie opinie cena/jakość maja super W MOIM PRZYPADKU. Mam tez Mugaty z Hiszpani, płytka mała, kafelki i wymiaru nie trzyma jak ten 2 gat. Bądź tu człowieku mądry. P.s. Klej u mnie Ceresit cm17 to 60 zł za worek i sam klej wyjdzie z 40% wartości płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.03.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 rozwiazaniem byłoby położenie tego szajsu w mijanke ale nieregularną , i nie mijanka pół na całą płytkę tylko 1/4 , maksymalnie 1/3 .....wtedy sporo tych nierówności znika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 08.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 A tu Cię zaskocze. Kupiłem ich gres 63x63 i to 2 gat w cenie 32 zł bo sie podobal zonie a mi cena. /QUOTE] Jak się nazywa gres, który kupiłeś i gdzie kupiłeś, jesli możesz proszę o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts